Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Vila-real arriba a un acord amb set propietaris de solars ocupats durant el govern del PP i abona tres milions d'euros

divendres, 27 de juliol de 2018

27-07-2018 Alcalde acords

L'Ajuntament de Vila-real ha arribat a un acord amb diversos propietaris de solars que es van ocupar de manera directa durant el mandat del Partit Popular i aquest divendres ha fet efectiu l'abonament de tres milions d'euros.

L'alcalde, José Benlloch, s'ha mostrat molt satisfet per la predisposició d'aquests veïns a negociar i tancar un llarg període de plets contra el consistori perquè es reconegueren els seus drets. "Són persones que un dia van veure ocupats els seus terrenys per a fer tot tipus d'infraestructures i que, després de molts anys, encara no havien rebut ni un euro i que estaven lluitant per defensar els seus interessos", explica.

Entre els casos que es troben en aquest paquet de pagaments, estan part del desdoblament de la carretera d'Onda, l'obertura del carrer d'Ignasi Vergara, l'avinguda d'Europa, el parc annex al jardí de Jaume I, l'actual aparcament situat entre el pont de la Gallega i l'avinguda del Riu Ebre o els terrenys circumdants del José Soriano.

"En total es reclamaven 12 milions d'euros, però finalment el Jurat d'Expropiació ens va donar la raó i va valorar tots aquests espais en quatre milions, coincidint amb la valoració de l'Ajuntament", assegura Benlloch. "En aquests moments hem arribat a un acord amb set dels reclamants, alguns d'ells sota el paraigua d'entitats amb diversos socis que s'han posat d'acord per a renunciar als interessos i a retirar els plets contra el consistori", apunta, "d'aquesta manera, hui mateix liquidem 3,1 milions d'euros dels quatre pendents".

Una quantitat molt important per a Benlloch, que agraeix la generositat dels propietaris. "Vam dir que aquells que renunciaren als interessos i acceptaren retirar les seues peticions de l'àmbit judicial cobrarien immediatament i així ho estem fent", manifesta, "en aquests moments, i gràcies als acords aconseguits, podem dir que el 70% del deute està abonat i el 30% restant està en procés de negociació amb els seus amos, un procés que també esperem que tinga un bon resultat en breu".

Benlloch es mostra satisfet, ja que "l'estalvi dels interessos ens ha permés afrontar nous reptes, com per exemple l'ampliació del centre Molí la Vila, de la mà d'AFA, projecte en el qual hem contribuït amb 50.000 euros derivats d'aquest estalvi".

"Aquest equip de govern treballa en la defensa dels interessos de la ciutat i de tots els veïns, amb responsabilitat, serietat i diàleg i, a poc a poc, estem solucionant els empastres que uns altres van causar, amb el denominat urbanisme a cost zero, que estem patint entre tots i que per desgràcia porta adossat un llarg procés fins a la seua resolució, però finalment tot arriba a la seua fi", afirma el primer edil.

En aquests moments se segueix negociant amb la resta de propietaris afectats per a "tancar al més aviat possible aquests expedients que tanta conflictivitat judicial generen i pagar més prompte". "Esperem que abans de finalitzar el mes d'agost puguem resoldre els 900.000 euros pendents de pagament", precisa, al mateix temps que assegura que "siga com siga, aquests acords ens estan permetent eliminar molt de risc i, a més, descansem tots, tant l'Administració com els propietaris que porten anys esperant".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es