Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Els programes de Tots Units atenen prop de 700 persones i afavoreixen la inserció laboral de 161 usuaris el 2017

dilluns, 30 de juliol de 2018

Presentació de la memòria 2017 de Tots Units

Un total de 161 persones han aconseguit ocupació el 2017 gràcies a l'ajuda de la Fundació Tots Units, amb la qual col·labora l'Ajuntament. Així ho han anunciat el regidor d'Economia, Xavier Ochando, i els responsables de l'entitat -el seu president, Enric Reverter, i la gerent, Charo Castelló-, en la presentació de la memòria anual de la fundació i de l'empresa d'inserció Reciplana.

"Gràcies al conveni de 54.000 euros que mantenim amb l'entitat, Tots Units pot realitzar una gran tasca en l'àmbit de la integració de les persones en risc d'exclusió social, però també en matèria de protecció del medi ambient", explica Ochando, que a més destaca la col·laboració municipal, de la mà de Serveis Socials i de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic. A través d'aquest conveni i dels diferents programes que gestiona l'entitat, l'últim any s'han atés 687 persones. D'aquests usuaris, 298 han sigut altes noves, és a dir, que acudeixen per primera vegada a Tots Units el 2017 perquè se'ls oriente en matèria d'inserció sociolaboral. 

"Les nostres línies de treball es basen en l'acollida i orientació, així com en la formació ocupacional per a dotar de competències les persones i en l'acompanyament i intermediació en l'accés al mercat laboral", explica Reverter, el qual destaca l'increment en accions formatives, que inclouen una formació "dinàmica i actual". En aquest àmbit, al llarg de l'any han participat 175 persones, que s'han beneficiat de les 4.983 hores de formació impartides. "Un total de 106 usuaris han accedit a pràctiques no laborals en empreses de Vila-real i de la província", assegura Castelló, "i d'ells, 63 han trobat una ocupació, i s'han inserit en el mercat laboral actiu".

També en l'àmbit formatiu, s'han expedit 133 carnets professionals. "La formació és molt diversa i en moltes especialitats i molts participants s'han format com a auxiliar de comerç, d'hostaleria i restauració, de magatzem i han pogut obtenir carnets com els de manipulador d'aliments, cítrics, de conductor de carretons elevadors i altres títols que els ajuden a la seua reinserció", apunta. 

Quant a la intermediació laboral, el servei ha atés 215 participants i s'han formalitzat 98 contractes. "Es tracta de persones ja preparades que acaben treballant en alguna empresa i, tot i que segueix sent una xifra xicoteta, al cap i a la fi són 98 famílies que han trobat un alleujament i una motivació per a seguir endavant", indica la gerent. En la mateixa línia, han sigut sis les persones que han realitzat treballs en benefici de la comunitat, "gràcies a l'acord amb el Ministeri de Justícia, que ha permés que presten 524 hores de servei i que es convertisquen en candidats a passar pels nostres itineraris per a trobar un futur millor". 

D'altra banda, Reverter i Castelló han fet balanç de l'activitat en l'empresa Reciplana Recuperacions, que ha permés donar una oportunitat a 17 persones. El 2017 s'han arreplegat 117.000 quilos de tèxtil en els 17 contenidors distribuïts per la ciutat, que se sumen als 5.300 quilos de paper i cartó, en 17 punts en centres municipals, i 646 de piles en 37 espais com col·legis i edificis públics. "És un orgull comptar amb una entitat que a més d'ajudar persones que realment ho estan passant malament també s'encarreguen de complir amb el medi ambient", afirma Ochando, que assenyala la voluntat de l'Ajuntament de Vila-real de seguir contribuint per "seguir lluitant contra la desocupació, generant economia i ajudant al fet que ningú es quede pel camí".

Galeria multimèdia

Documents

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es