Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Vila-real promou el patrimoni natural dels barrancs amb informació ambiental a través de codis QR al terme

divendres, 10 d'agost de 2018

Josep Pasqual Sancho presenta el resultat del concurs de barrancs

Els alumnes de 4t d'ESO del centre Santa Maria han estat els guanyadors del Concurs Ciutat de Vila-real Cap al Desenvolupament Sostenible, convocat per la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic i centrat enguany a promoure el patrimoni natural de Vila-real, concretament els barrancs. El treball guanyador, "Els barrancs ben cuidats, ja estem tots salvats", rebrà 1.000 euros i servirà per a difondre les característiques dels diferents barrancs de la ciutat a través de codis QR.

El regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, ha anunciat aquest matí el guanyador del certamen, que competia amb el treball presentat per l'IES Broch i Llop. "A banda del premi en metàl·lic, que l'institut guanyador haurà de destinar a material o activitats per als alumnes, el més significatiu és l'impacte formatiu i sensibilitzador que la participació en aquest concurs suposa per als alumnes i la resta de la ciutadania", valora Sancho. "Tots els alumnes participants van estudiar les principals espècies vegetals de les rambles i barrancs, van identificar la fauna a través de restes com excrements o petjades, la geologia i l'índex d'alteració de rambles (IAR). Amb tota aquesta tasca, els alumnes han pogut conscienciar-se sobre la importància de la biodiversitat o el paper dels barrancs com a corredor verd, entre altres qüestions", afegeix.

Aquest coneixement sobre els barrancs, a més, arribarà ara a tota la ciutadania. A més de la presentació pública dels resultats en el gala del Mes de la Sostenibilitat, la informació recopilada en les recerques s'inclourà, a través de codis QR, en els senyals identificatius situats pels diversos barrancs del terme. "Gràcies als treballs del concurs, quan ens apropen als diversos senyals que vam instal·lar a principi de legislatura per a donar visibilitat als barrancs, podrem conéixer la informació ambiental i característiques principals d'aquestes zones, como ara el riu Sec, el barranc de Ràtils, de l'Espaser, d'Avellana, de Pitoto, el barranc Roig o el punt singular del Salt de l'aigua", argumenta.

El Jurat del concurs ha estat format pel professor d'Història i Geografia Toni Pitarch; el professor d'Anàlisi Geogràfica de la Universitat de València Emilio M. Obiol; l'experta en Biologia i Educació Secundària de l'UJI Begoña Viciedo, i Óscar Climent, de l'ONG Pankara, experts en sostenibilitat. Tots ells van valorar positivament els treballs presentats i la tasca dels professors per tal d'estimular els alumnes. 

Campanya contra la mosca

Sancho també ha informat de la campanya contra la mosca de la fruita (Ceratitis capitata) 2018, promoguda per la Conselleria d'Agricultura, amb la col·laboració de l'Ajuntament. Un total de 300 paranys han estat distribuïts en 8,62 hectàrees de crítics i 2,5 hectàrees de caqui, en un total d'11,12 hectàrees. "Malgrat que encara són dades molt modestes, l'increment respecte de la campanya anterior ha sigut molt substancial", valora el regidor. En concret, s'ha passat d'un repartiment de 180 trampes a 300 i d'una superfície total de 7,2 hectàrees tractades a les 11,12 hectàrees d'enguany.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es