Inici

L'orgue barroc de l'església Arxiprestal sonarà de nou en festes en el II Cicle d'orgue de la Regidoria de Cultura

dijous, 23 d'agost de 2018

Presentació del II Cicle d'orgue barroc

L'orgue barroc de l'església Arxiprestal de Vila-real, una peça única de l'any 1724, tornarà a sonar en les festes de la Mare de Déu de Gràcia, en la segona edició del Cicle d'orgue barroc, patrocinat per la Regidoria de Cultura i amb la col·laboració de l'església Arxiprestal. El cicle constarà de dues actuacions, els dies 1 i 7 de setembre (20.30 hores), i persegueix destacar el valor del ric patrimoni cultural de la ciutat en l'àmbit instrumental, amb l'orgue barroc de l'església de Sant Jaume com un dels principals referents.

El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, i el director del cicle, l'organista Augusto Belau, han presentat aquest matí el cicle de concerts, que en aquesta edició s'eleva a la categoria d'internacional, en comptar amb la participació de l'organista italià Carlo Maria Barile i la soprano Rosa Cortese. Tots dos interpretaran, dissabte 1 de setembre, un programa de música antiga italiana i altres peces més conegudes de mestres del Barroc com Bach i Haendel. En el segon concert, Belau -organista de la concatedral de Santa Maria i coordinador del Cicle d'orgue del Lledó, entre altres- interpretarà obres del Barroc europeu i música antiga espanyola, amb peces de Sebastián Aguilera, Bruna, Araujo o Cabanilles, entre altres. "Es tracta, en tot cas, de música poc coneguda, ja que cal tenir en compte que parlem de peces del segles XVIII i el nostre objectiu amb aquest cicle és interpretar aquesta música amb el major rigor històric, tot intentant reproduir amb la música el que succeïa en aquella època", explica Belau.

"A Vila-real comptem amb un patrimoni cultural molt ric quant a instruments i volem destacar-los, que la gent els conega i els gaudisca", assenyala Pérez. En aquesta línia, el responsable de Cultura recorda que a l'orgue barroc -"una joia de principis del segle XVIII"- s'uneix l'orgue romàntic de l'Arxiprestal, en procés de restauració, o el conjunt de campanes de la basílica de Sant Pasqual, un dels més importants del món. "L'orgue barroc de l'Arxiprestal és una peça única de l'Escola Valenciana que suscita un enorme interés entre els intèrprets de tot el món per les seues característiques i les perfectes condicions en les quals es troba", agrega Belau.

Tant el director del cicle com el regidor de Cultura han volgut agrair la col·laboració del rector de l'Arxiprestal, Javier Aparici, i de la Junta de Festes per a fer possible aquesta segona edició del cicle. "Animem tots els vila-realencs i visitants a assistir als concerts i aprofitar una oportunitat única d'escoltar la música d'un dels millors orgues barrocs de la Comunitat Valenciana en mans d'alguns dels millors intèrprets de música antiga del panorama internacional", conclou Pérez.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es