Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes -> Festes de la Mare de Déu de Gràcia

El programa de festes de la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real presenta al públic els més de 200 actes

dimarts, 28 d'agost de 2018

Presentació del programa de festes de la Mare de Déu de Gràcia 2018_3

Les festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real començaran aquest divendres, 31 d'agost, i comptaran, com cada any, amb un programa "divers i plural" amb més de 200 actes per a tots els públics. La sala de plens de l'Ajuntament ha acollit la presentació oficial, en la qual han participat l'alcalde, José Benlloch; el regidor de Festes, Javier Serralvo; el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i el representant de Fobesa, Javier Bartolomé, que han acompanyat a la reina de les festes, Cristina Pesudo, i a les seues dames, Gemma Font, Gloria Manrique, Andrea Ayén i Lydia Estepa. Reina i cort seran les encarregades de repartir a partir de demà els exemplars en paper del programa, que també es poden consultar en el web http://programadefestes.vila-real.es i a través de l'app municipal. 

"És moment de tornar del maseto de la platja i acabar les vacances honrant la nostra patrona, tornant a les nostres arrels i tradicions, trencant amb la monotonia i amb la germanor que caracteritza les nostres festes", indica Colás. "Com sempre, aquest programa no haguera sigut possible sense la implicació de les persones que, de manera altruista, treballen perquè tots gaudim de tantes activitats que, amb la millor de les intencions, es dirigeixen a tots els gustos", afirma. "Esperem que els festejos i la diversió transcórreguen en pau, harmonia, educació i civisme", ha apuntat. 

Per la seua banda, Serralvo ha destacat el "tremend esforç que suposa organitzar 10 dies de festa, amb els més de 200 actes, 62 escenaris repartits per tota la ciutat, amb una logística complicada i amb tants obstacles que superar fins a obtenir el programa que ara tenim en les mans". "Tot això li ho devem a la Junta de Festes i la Comissió de Penyes i als departaments municipals que treballen perquè tot isca bé", explica Serralvo. En la mateixa línia es pronuncia l'alcalde: "Tenim unes festes de categoria i li les devem a tot l'equip que cada any treballa amb els diners de tots els ciutadans per a fer un programa tan variat per a tots els veïns". 

"Gràcies a aquest esforç de diversos mesos, podem seguir reivindicant els nostres símbols, la nostra història i elements propis i, a més d'exposar tot el que sabem fer al gran públic, generem economia", agrega. En aquesta línia, Benlloch qualifica el programa "d'obra coral" que conjumina tradició i innovació i que enguany "incorpora algunes novetats, com l'eixida dels gegantsper a ballar amb el públic pels carrers o el bou embolat infantil, entre moltes altres propostes i canvis que s'han incorporat en les últimes edicions i que es consoliden". 

L'alcalde demana a veïns i visitants respecte pel descans de qui ho necessita. "Sabem que és difícil, la nostra cultura és peculiar, però tots hem de proposar-nos millorar la convivència, el civisme i també, no cal oblidar-ho, el respecte per la neteja", assenyala.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del programa de festes de la Mare de Déu de Gràcia 2018 Presentació del programa de festes de la Mare de Déu de Gràcia 2018_2 Presentació del programa de festes de la Mare de Déu de Gràcia 2018_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es