Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Vila-real inculca als més joves que "(No) Conéixer els límits (no) t'ajuda a gaudir" amb un punt d'informació i activitats en el concert de Despistaos i a les penyes

dimecres, 29 d'agost de 2018

Presentació de la campanya (No) Conéixer els límits

La campanya "(No) Conéixer els límits (no) t'ajuda a gaudir", que substitueix des de maig a la popular "Coneixement!", torna durant els festejos de la Mare de Déu de Gràcia per demanar als més joves responsabilitat i moderació en el consum d'alcohol i substàncies. La Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPPCA) de la Regidoria de Sanitat és l'encarregada de promoure aquesta iniciativa, que integra els més joves de la ciutat i que té continuïtat en el temps més enllà de festes. En aquest cas, la campanya comptarà amb activitats de sensibilització en el concert de Despistaos i a les penyes.

La regidora de Sanitat, Silvia Gómez, i el tècnic de la UPPCA, José Gisbert, han donat a conéixer l'activitat concreta que se celebrarà divendres que ve, durant el concert de Despistaos, que tindrà lloc a la plaça Major. "Encara que siga una nova campanya, l'objectiu segueix sent el mateix, demanar coneixement, però amb un altre format", explica Gómez. Amb aquest objectiu, s'instal·larà una carpa en la zona, amb una desena de mediadors i observadors formats per a sensibilitzar sobre els riscos relacionats amb el consum, que llançaran missatges clars i senzills. "El millor és que són joves, que es dirigiran a altres joves que estan consumint alcohol, d'igual a igual, i que prendran nota també dels hàbits i la situació d'oci i consum que es detecten", apunta Gisbert.

Durant l'esdeveniment, les persones que acudisquen al punt d'informació podran participar en jocs i experiències de sensibilització sobre els riscos de l'alcohol i altres drogues. "Hi haurà activitats en línia de preguntes sobre aspectes preventius, una simulació dels efectes de les substàncies mitjançant jocs d'equilibris amb ulleres especials, un photocall amb missatges preventius perquè la gent es faça fotos i les puge a les xarxes socials i proves d'alcoholímetre per a qui desitge fer-se-la, amb premis i regals per als qui donen un resultat de 0,0", explica el tècnic.

La campanya també arribarà a les penyes, ja que els mediadors passaran pels casals i lliuraran el decàleg de la iniciativa "perquè el consulten i posen en un lloc visible, si encara no el tenen". "L'objectiu és minimitzar els danys i arribar al públic més jove amb gent de la seua mateixa edat i perfil, de manera que fins i tot en les pròpies penyes, aquells membres amb major seguiment, credibilitat o lideratge, siguen els qui s'encarreguen d'establir límits entre els seus companys i transmeten un missatge que deixe clar que passar-se no és sinònim de diversió", assenyala Gisbert.

En aquest sentit, tant Gisbert com Gómez fan una crida perquè els joves de fins a 35 anys que així ho desitgen se sumen a la xarxa d'agents que treballen per a canviar gradualment les formes d'oci en el temps lliure. "La campanya també serveix per atraure als qui vulguen implicar-se en el projecte, ja que el seu missatge sempre serà més directe i efectiu", apunta el tècnic, al temps que assegura que també es vol conscienciar a qui ven alcohol a menors. "Esperem que la iniciativa servisca per acostar-se als veïns més joves i els ajude a reflexionar i implicar-se perquè cada vegada més aprenguen a conéixer els seus límits i deixen l'alcohol a un costat a l'hora de divertir-se", indica Gómez. El web amb totes les recomanacions i més informació de la campanya és coneixerelslimits.vila-real.es.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es