Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

L'exposició "Mostra't" i les Jornades LGTBI+ porten a les festes el respecte per la diversitat sexual

dijous, 30 d'agost de 2018

Presentació de les Jornades LGTBIQ+

La Casa dels Mundina acollirà en els pròxims dies dues activitats per a crear consciència i promoure el respecte per la diversitat. La Regidoria de Joventut ha organitzat, per a la setmana de festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia, una exposició que, sota el nom "Mostra't", estarà disponible del 3 al 7 de setembre al pati de la Casa dels Mundina. L'objectiu de la mostra és donar visibilitat a les minories socials que s'exposen al risc de patir discriminació, bé siga per motius d'orientació sexual, identitat de gènere, diversitat funcional, religió o nacionalitat, entre d'altres.

La regidora de l'àrea, Gemma Gil, ha presentat, juntament amb Soraya Porta, membre del col·lectiu Queer Fest, aquesta activitat, que "pretén arribar a tota la gent jove i als ciutadans en general per a fer-los entendre que estem en una societat oberta i plural en la qual tots tenim cabuda i tots mereixem un respecte". "Fets tan lamentables com el suïcidi d'un xiquet de nou anys als Estats Units fa uns dies pel simple fet de dir al col·legi que era gai són extrems que hem d'evitar coste el que coste", indica Gil, qui reivindica la necessitat que "la gent se senta lliure i estime a qui vulga, perquè el verb voler o estimar no parla de sexes, sinó de sentiments". En aquest sentit, destaca que l'exposició s'organitza durant les festes perquè "és un moment de trobada en el qual la nostra ciutat s'ompli de gent i podem arribar a més persones a través d'aquestes activitats". 

A banda de l'exposició itinerant, que parteix per segon any consecutiu de l'Associació Cultural Poliqroma, el web comunitatgay.com i l'Ajuntament de Gandia, també s'ha programat una jornada informativa i de reflexió sobre la situació del sector de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals, queer i altres (LGTBIQ+). Dissabte 8 hi haurà un punt d'informació sobre diversitat sexual a la plaça de la Vila, que estarà operatiu de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 hores. 

A més, a les 11.00 hores, la sala d'actes de la Casa dels Mundina acollirà la xarrada "Famílies amb membres LGTBIQ+", que tractarà la realitat i problemàtica a la qual s'enfronten les famílies amb algun membre LGTBIQ+. "No només es parlarà de fills, sinó de germans, oncles i qualsevol altre familiar que haja passat pel mateix, fent una especial incidència en la importància del suport i l'orientació", indica Soraya Porta. "Les famílies haurien de ser una pinya i donar tot el suport possible als seus fills o familiars quan arriba el moment", afirma, "és una cosa totalment normal, ocorre a totes les famílies i no hauria de suposar un problema, però aquesta societat no deixa raonar ni expressar-se d'una altra manera que no siga l'estipulada, hem d'evitar aquest estigma".

En el col·loqui participaran la presidenta de l'Associació Chrysallis, Eva Salvador; la presidenta del col·lectiu LGTBIQ+ Castelló, Lorena Vilar; la psicòloga Yolanda Menero, i el membre del col·lectiu Queer Fest José Bellés. També hi estaran l'alcalde, José Benlloch, el secretari autonòmic d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Alberto Ibáñez, i la regidora de Joventut, Gemma Gil.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es