Inici

Normalització Lingüística i la col·laboració veïnal aconsegueixen que la xarxa social Facebook actualitze el nom de la ciutat

tornar Imprimir

dimecres, 12 de setembre de 2018

Sala de premsa, Normalització Lingüística

Normalització Lingüística i la col·laboració veïnal aconsegueixen que la xarxa social Facebook actualitze el nom de la ciutat

Els veïns i internautes ja poden utilitzar les etiquetes de geolocalització per a mostrar als seus contactes de Facebook que resideixen o que han estat a Vila-real. Les gestions de la Regidoria de Normalització Lingüística i la col·laboració veïnal han aconseguit que la coneguda xarxa social normalitze el nom oficial i únic de la ciutat. 

El regidor de Normalització Lingüística, Santi Cortells, ha mostrat la seua satisfacció per aquest assoliment, que "és fruit del treball incansable del departament municipal i de la col·laboració ciutadana; un pas més cap a la normalització del nom de la nostra ciutat, tal com es va determinar el 2006 de manera unànime". Tot i que no s'ha rebut cap notificació oficial per part de la companyia ni resposta a les cartes remeses, els primers canvis s'han començat a detectar en les últimes hores per part dels usuaris. "Tot i això, encara queda molt per fer", puntualitza Cortells.

"Aquest avanç és un pas més en el llarg camí que es va iniciar el 1995, de la mà de la campanya El nom és Vila-real, que segueix vigent fins als nostres dies", explica. "Per fi els nostres veïns podran deixar d'etiquetar-se a Vila Real (Portugal) o a Villarreal de los Infantes, nomenclatura obsoleta i derogada el 1982 que encara s'utilitza a Facebook i altres xarxes", indica. Malgrat tot, el responsable de Normalització Lingüística anuncia que l'Ajuntament seguirà treballant "fins aconseguir la plena normalització del nom de la ciutat en la denominació oficial i única Vila-real, amb guió i -r minúscula".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es