Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

La Regidoria de Sanitat cerca penyistes de Vila-real per a la creació de la nova Xarxa Agents de Coneixement

dijous, 13 de setembre de 2018

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), de la Regidoria de Sanitat, treballa en la creació de la nova Xarxa Agents de Coneixement, a la qual vol incorporar penyistes d'entre 14 i 35 anys. Amb la col·laboració de l'àrea d'Innovació i de la Comissió de Penyes, s'ha convocat una primera reunió informativa que tindrà lloc dilluns que ve, 17 de setembre, a les 19.30 hores, a la sala d'actes de l'edifici de Serveis Socials (C/ Josep Ramon Batalla, 38) per a reunir i agrupar els membres de les penyes que desitgen participar i tenir veu amb continuïtat en el temps, i no només durant les festes. 

"Després de molts anys impulsant la campanya Coneixement als carrers i casals, sorgeix la necessitat que la població juvenil participe en la prevenció de riscos pel consum d'alcohol i altres drogues, així com en la millora de la convivència en les festes i espais d'oci de Vila-real, per la qual cosa s'ha optat per crear la figura de l'agent Coneixement", explica la regidora de Sanitat, Silvia Gómez. D'aquesta manera, la xarxa estarà formada per membres de les penyes, que a banda d'estar en contacte amb les festes i l'oci de Vila-real, participaran en la creació i desenvolupament d'accions preventives impulsades per la UPCCA, que tindran una continuïtat durant l'any, més enllà de les festes patronals.

"Tots els integrants aprendran a actuar de mediadors en situacions en les quals la convivència estiga en perill i ajudaran a afavorir la comunicació i la bona relació entre les penyes", apunta Gómez. Per aquest motiu, se cerquen joves que "siguen populars en la penya per la seua personalitat, creativitat o capacitat per a conciliar, escoltar i ajudar".

Tots els integrants de la Xarxa rebran informació necessària per a ser agents, com tècniques de lideratge i comunicació aplicades a la mediació social, entre altres habilitats i coneixements. Així mateix, quan un agent Coneixement acabe el seu temps de permanència en la Xarxa, rebrà una beca de 150 euros anuals durant un període màxim de dos anys. Les persones interessades a participar tenen fins al 30 de setembre per a enviar un correu electrònic a upcca.vilareal@gmail.com indicant el seu interés a formar part de la Xarxa Agents de Coneixement durant els anys 2018 i 2019, juntament amb el seu nom, cognoms, data de naixement i telèfon de contacte. En el cas de ser menor de 18 anys, haurà d'aportar una autorització signada pels seus pares o tutors.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es