Inici -> └rees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local de Vila-real inicia una campanya de vigilÓncia i control de distraccions al volant juntament amb la DGT

diumenge, 16 de setembre de 2018

La Policia Local de Vila-real iniciarÓ el dilluns 17 de setembre una campanya de vigilÓncia i control de distraccions al volant, en colĚlaboraciˇ amb la Direcciˇ General de TrÓnsit (DGT). La Unitat de TrÓnsit de la Policia Local s'encarregarÓ de comprovar, fins al diumenge 23, que tots els conductors respecten les recomanacions i normes bÓsiques per a evitar distraccions al volant i circular segurs. 

Les distraccions sˇn considerades com un factor de risc en la conducciˇ. Es qualifiquen com a tal aquells successos, activitats, objectes o persones que, dins o fora del vehicle, capten l'atenciˇ del conductor i la desvien de la tasca de conduir. "Com mÚs gran Ús la velocitat, menor marge de reacciˇ tenim davant dels imprevistos. Cal concentrar-se en la tasca de conduir, ja que distracciˇ i velocitat sˇn un binomi que augmenta el risc d'accidents com les eixides de via, xocs i atropellaments", indica la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gˇmez. 

Per aquest motiu, els agents de la Policia Local se centraran a controlar algunes de les activitats que s'han demostrat mÚs perilloses, com pot ser l'˙s del telŔfon m˛bil per a respondre telefonades, llegir o enviar missatges. Encendre un cigarret i ajustar la rÓdio tambÚ suposen apartar la vista de la carretera, per la qual cosa tambÚ es consideren conductes de risc, a les quals se sumen consultar mapes o llegir documents, circular sota els efectes de l'alcohol, portar xiquets esvalotant o plorant, tractar d'expulsar insectes del cotxe, aixÝ com la fatiga, la somnolŔncia, l'estrÚs i l'ansietat.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es