Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Les fortes pluges no afecten el sistema de clavegueram i se salden amb el rescat d'una conductora atrapada en un túnel

dimarts, 18 de setembre de 2018

Les fortes pluges registrades la passada matinada a Vila-real no han afectat el bon funcionament del sistema de clavegueram, encara que, seguint el protocol habitual, s'ha procedit al tall preventiu de camins rurals i túnels inundables per a evitar situacions de perill. Així i tot, l'episodi de precipitacions s'ha saldat amb el rescat, per part de la Policia Local, d'una conductora que va quedar atrapada anit al túnel del carrer dels Furs de València. 

Durant tota la nit i el matí de hui, l'àrea de Serveis Públics ha respost a avisos puntuals per incidències provocades per la pluja. La pitjor situació es va viure en la matinada, quan la Policia Local va haver d'atendre dos avisos de vehicles que, saltant-se totes les senyals i indicacions de prohibició de pas, van decidir circular pel túnel subterrani de la carretera de Borriana. En un d'aquests casos, registrat a les 3 de la matinada, va ser necessària la intervenció policial per a rescatar una dona que s'havia quedat atrapada amb el seu vehicle en el túnel. La conductora, una dona de 40 anys, va cridar a la Policia alertant que s'havia quedat atrapada amb el seu turisme en la zona inundada, amb l'aigua al coll, de manera que li era impossible obrir portes i finestres per a eixir.

Immediatament, es va desplaçar fins al lloc una patrulla composta per una oficial i cinc agents. Un d'ells va aconseguir accedir nadant fins on es trobava el vehicle i, després de trencar la finestreta i entrar-hi, va aconseguir rescatar la seua ocupant. La dona, veïna de la ciutat, circulava en sentit d'accés cap a Vila-real i es va saltar les senyalitzacions i tanques que prohibien el pas pel pas subterrani inundat, a causa de les pluges.
Tant des de la Policia Local, com el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, fan una crida als conductors perquè "respecten els senyals i no retiren les tanques quan vegen una carretera tallada". "Treballem per la seua seguretat i saltar-se les normes és una imprudència que posa en perill la seua pròpia vida i també la dels agents. Afortunadament, gràcies a l'actuació policial, ha sigut un esglai, però podria haver sigut una tragèdia", alerten. 

El túnel del carrer dels Furs de València -que ha sigut reobert a les 11.00 hores- no ha sigut l'únic que s'ha tallat al trànsit aquesta nit, ja que, per a garantir la seguretat, s'ha procedit al tall d'alguns camins rurals amb acumulació d'aigua, com són el camí d'Artana; el camí de la Carretera, en el seu encreuament amb els barrancs de Ràtils i Espasers; el barranc de la Ratera, i el camí de servei de l'A7. També hi ha hagut un tall parcial per despreniment de pedres d'un ribàs que ha afectat temporalment a la calçada en el camí de Cabeçol en el seu encreuament amb el riu Sec. 

"Malgrat tot, podem donar-nos per satisfets pel bon funcionament del sistema de clavegueram, ja que només entre les 00.45 i les 1.15 hores es van arreplegar uns 50 litres, una quantitat molt elevada. En aquest període, va haver-hi carrers amb inundacions puntuals, com les avingudes de Pius XII i de Francesc Tàrrega o la plaça de l'Alguer i algunes zones de la part baixa, però quan va deixar de ploure amb força es va absorbir l'aigua i tot el sistema ha funcionat amb normalitat durant hores", apunta Valverde. Entre les incidències puntuals, destaquen la caiguda de dues branques, algunes trapes que han saltat i s'han reposat de matinada, xicotetes avaries elèctriques i algunes acumulacions d'aigua en soterranis i baixos. "Tenint en compte la magnitud de les pluges, podem dir que la resposta ha sigut positiva", indica Valverde.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es