Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Igualtat llança nova programació i es reforça amb una nova tècnica per a la lluita contra la violència masclista i impulsar la visibilitat de les dones

dimarts, 18 de setembre de 2018

Presentació de la programació d'Igualtat, setembre 2018

La Regidoria d'Igualtat afronta la recta final de 2018 amb més força per a seguir donant suport a la dona i visibilitat al paper que exerceix en la societat, sense oblidar la lluita contra la violència de gènere i el treball de la mà de la societat civil per a construir un món més igualitari i respectuós. Per a açò, l'àrea que dirigeix Rosario Royo compta ja amb una nova agent d'Igualtat i llança la programació de l'últim trimestre de l'any, amb activitats, eixides i noves campanyes de prevenció de la violència masclista en els centres educatius. 

"Tenim uns objectius molt ambiciosos, als quals no renunciarem", ha assenyalat Royo en la presentació de les activitats, organitzades de la mà de la societat civil, amb el Grup de Dones de Vila-real i l'Associació Andrea Carballo. "Seguirem treballant també amb la Fundació Isonomia i oferint tallers per a empoderar les dones, com els d'Intel·ligència emocional, Dansa oriental conscient, Sòl pèlvic i hipopressius", agrega Royo, que anima les vila-realenques a inscriure's.

En l'àmbit de la prevenció de la violència masclista, torna a les aules dels centres de secundària la campanya Bésame 2.0., que també arribarà als alumnes de sisé de primària dels col·legis Escultor Ortells i Pasqual Nácher. A aquestes campanyes se sumarà la commemoració del Dia Internacional de la Lluita contra la Violència cap a les Dones, amb un acte a l'Auditori Municipal previst per al 18 de novembre. 

El Dia per la Pau, el 21 de setembre, amb un concert a la Casa dels Mundina; o el Dia de la Salut de les Dones, amb una excursió a un balneari per a la qual s'obrin 100 places, són unes altres de les jornades commemoratives de la programació. A més, el 20 d'octubre hi haurà una xarrada sobre lactància materna a càrrec de Mesquellet. "Com podran comprovar els veïns, és una programació centrada en el compliment dels nostres objectius, però summament acurada amb els recursos disponibles", assenyala Royo.

Com a novetat, els cursos seran semestrals i la preinscripció es podrà formalitzar del 24 al 30 de setembre a l'Ajuntament o des de casa, a través de la seu electrònica. El 2 d'octubre es publicaran les llistes i els dies 3, 4 i 5 d'octubre es podrà fer el pagament per a formalitzar la matrícula a la Casa dels Mundina. "Es faran inscripcions fins a completar places i, si es considera que cal duplicar algun grup per l'alta demanda, també s'intentarà", assegura la regidora.

Royo s'ha referit també al reforç de personal en el departament. "Des de l'1 de setembre comptem amb l'ajuda d'una nova agent d'Igualtat que s'ha incorporat a la Regidoria, gràcies a l'ajuda de la Generalitat, i que durant els pròxims tres anys ens ajudarà a portar endavant tot aquest projecte i a oferir un millor servei", assenyala. "Fins ara només teníem una tècnica; ara, millorarem l'atenció", conclou.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Programació d'Igualtat setembre-desembre 2018
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es