Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Territori inicia les obres del circuit de 'running' del Termet per a millorar el ferm, afavorir el seu ús i potenciar l'entorn

dissabte, 22 de setembre de 2018

Obres de millora del circtui de running del Termet_2

La Regidoria de Territori ha iniciat ja les obres de millora del circuit de running del Termet, per a la substitució del paviment per un altre més flexible i de menor impacte per als usuaris. L'empresa adjudicatària ha emprés aquesta mateixa setmana els treballs, que s'inscriuen també en el Pla d'acció municipal per a la millora de l'entorn del Termet.

"El circuit de running va ser construït el 2014 i, des de llavors, són moltes les persones que l'utilitzen, ja siga per a practicar esport o per al passeig en un entorn únic com és el nostre pinar i el paratge. Fruit d'aquest ús, tant els usuaris en general com el Club d'Atletisme ens han fet arribar diferents suggeriments per a millorar l'equipament, als quals donem resposta amb aquests treballs", assenyala el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, qui recorda que el projecte va ser adjudicat abans de l'estiu però s'executa ara per a evitar les molèsties que podria haver ocasionat als veïns. El condicionament i millora del Termet suposa un cost de 77.803 euros, destinats fonamentalment a la substitució del paviment de llasts original per un altre d'un material més flexible, integrat en l'entorn, de vidre-ciment-arenes. "Aquest material és més còmode i menys dur, similar a solucions tècniques que s'han utilitzat en aquest tipus de circuits, com el de l'antic llit del Túria", incideix. A més, el material té major estabilitat i una durabilitat superior a 10 anys.

Per a procedir a la substitució, els treballs consistiran en l'excavació d'uns 6 centímetres de la superfície i la posterior pavimentació amb el nou material. L'actuació es desenvoluparà al llarg dels 1.900 metres lineals del circuit i 4.775 metres quadrats de superfície, amb un termini d'execució de dos mesos. L'adjudicatària, a més, executarà un tram addicional entre les escales de l'ermita i l'accés a la piscina i millorarà també la senyalització de la ruta en els encreuaments per a la seguretat dels corredors i usuaris.

"Volem que aquest espai siga, com ho ha sigut sempre, un exemple de transversalitat d'usos, ja que no solament és utilitzat per atletes i runners sinó per tots. Estem segurs que aquesta serà una actuació profitosa per als interessos de la ciutadania, que a més s'inscriu en dos dels eixos de l'acció de govern que vam emprendre fa set anys: l'impuls del Termet com a pulmó verd i motor de la ciutat i la consolidació de la marca Ciutat de la Salut i de l'Esport com a aposta per la millora de la qualitat de vida i els hàbits saludables", conclou Obiol.

Galeria multimèdia

Imatges

Obres de millora del circtui de running del Termet_1 Obres de millora del circtui de running del Termet
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es