Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

La Regidoria de Joventut aconsegueix una subvenció de 23.710 euros de l'IVAJ per a impulsar el projecte Els joves i l'art

dissabte, 22 de setembre de 2018

L'Institut Valencià de la Joventut ha concedit una subvenció de 23.710 euros al projecte Els joves i l'art. Descobrint l'art per a tots, presentat per la Regidoria de Joventut de Vila-real. La regidora de l'àrea, Gemma Gil, s'ha mostrat satisfeta per aquesta concessió, que forma part de les ajudes a entitats locals per a desenvolupar programes de joventut durant l'any 2018. El projecte, assenyala, "pretén acostar als joves de Vila-real diferents manifestacions artístiques des d'un vessant pràctic, on puguen experimentar i convertir-se en els vertaders protagonistes". 

"Per a ser beneficiari d'aquesta ajuda s'havia d'obtenir un mínim de 50 punts pel projecte presentat i el nostre ha obtingut 84 sobre 100, va ser un dels millor valorats de tots els que s'han presentat", explica la regidora. Aquest projecte es basa fonamentalment a oferir una qualitat pedagògica i lúdica, tot incidint en els valors educatius com a garantia d'igualtat i progrés social, igualtat d'oportunitats i de tracte, en el respecte a la diversitat, en la convivència intercultural, la lluita contra el racisme i la xenofòbia i en l'educació en els drets humans. "Seguint aquestes premisses, volem garantir que totes les activitats que realitzem respecten la integritat, la llibertat i autonomia de les persones, des d'una perspectiva educativa i amb una vocació transformadora", indica Gil.

Les activitats que formen part d'aquesta iniciativa es desenvolupen al llarg de tot l'any amb un nexe comú, que és el coneixement de les diferents manifestacions artístiques, des de la pintura fins al grafit. Els tallers per la igualtat, les classes d'art-teràpia, el set de circ, el concurs de grups locals, el curs d'iniciació al còmic, l'exhibició de grafit Esprai, el laboratori d'art, els cursos de creació de videojocs i de robòtica són les propostes que formen part del projecte beneficiari de l'ajuda.

Entre els punts a favor d'Els joves i l'art, es troben el coneixement de les diferents representacions artístiques i els seus valors, així com el creixement dels joves participants, que adquiriran valors culturals, socials i artístics. També es troba entre els beneficis del programa la transmissió de valors d'oci educatiu, responsable i de qualitat i la convivència de xiquets i joves amb tot tipus de capacitats, que aprendran a desenvolupar l'autonomia, la creativitat, l'autoestima i una actitud crítica, així com la capacitat de comunicació, la llibertat d'expressió i la responsabilitat. "És molt important saber que, a través de l'art també es desenvolupen valors com la tolerància i el respecte, la comprensió i l'aprenentatge intercultural, l'educació per la pau, la importància de la igualtat de gèneres i dels drets humans", explica la regidora. 

"La Regidoria de Joventut està compromesa des de totes les seues polítiques al foment de l'oci saludable, el temps lliure i els programes d'educació per a la salut", apunta Gil, "amb l'objectiu de poder contribuir al creixement personal, l'autonomia i el desenvolupament de la identitat i dels valors socials i de vida de la joventut".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es