Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

El balanç policial de consum d'alcohol i drogues al volant deixa 40 delictes contra la seguretat vial i 102 multes el 2018

diumenge, 23 de setembre de 2018

La Policia Local de Vila-real ha registrat en el que va d'any 142 casos de consum d'alcohol i drogues al volant, dels quals un total de 40 han sigut considerats delicte i els 102 restants han derivat en una denúncia administrativa. Durant tot 2017, aquest tipus d'infraccions van ascendir a prop de 300.

"La Policia Local de Vila-real duu a terme de manera contínua campanyes de prevenció i controls per a garantir el compliment de la normativa i evitar les conseqüències per a la seguretat de la conducció sota els efectes de substàncies. Aquests controls tenen un efecte de dissuasió important, que s'aprecia també en les xifres de positius", valora la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez. "És important que la gent es consciencie que conduir després d'haver consumit alcohol o drogues és un greu risc per a la salut. En aquest objectiu seguirem treballant", agrega. 

De les dades fins al mes de setembre, es desprén que un total de 40 persones han sigut detingudes per delictes contra la seguretat viària, ja siga per donar positiu en les proves (36) com per negar-se a sotmetre's als test (4). En el cas de les denúncies administratives, un total de 46 han sigut per alcoholèmies i les altres 56, per drogues. 

Les penes per delictes contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l'alcohol o les drogues poden arribar a entre tres i sis mesos de presó, multa de sis a 12 mesos o treballs comunitaris, a més de la retirada del carnet d'un a quatre anys. Negar-se a sotmetre's a les proves està castigat entre sis mesos i un any de presó i retirada del permís. En l'àmbit administratiu, les sancions ascendeixen a entre 500 euros i 1.000 euros, a més de la pèrdua d'entre quatre i sis punts del carnet.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es