Inici

El Projecte de Diversitat Agrosocial de Vila-real dona a conéixer els seus primers avanços a l'Estació Experimental Agrària

dimecres, 26 de setembre de 2018

Balanç del projecte de diversitat agrosocial_3

El Projecte de Diversitat Agrosocial, que va començar la seua marxa en el mes d'abril en una parcel·la de 400 metres de l'edifici Santa Anna de la Fundació Caixa Rural Vila-real, ha donat a conéixer els seus primers avanços. La iniciativa, impulsada per la Generalitat Valenciana, juntament amb l'Ajuntament de Vila-real i el centre d'educació especial La Panderola, se centra en la recuperació de les llavors de la tradicional bajoca de la ciutat. El regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho; la directora general de Desenvolupament Rural i PAC, Maite Cháfer, i el president de la Fundació Caixa Rural, Enric Portalés, entre d'altres, han visitat l'Estació Experimental Agrària, on s'ha fet balanç dels primers mesos en funcionament i s'han analitzat els reptes a aconseguir el pròxim any. 

"Per a nosaltres és molt important participar en aquest projecte, que forma part del Pla valencià d'agricultura ecològica i que pretén recuperar i destacar varietats hortícoles locals en risc d'erosió genètica i amb valor agronòmic", afirma Sancho, qui ha felicitat els alumnes del CEE La Panderola pel treball que han realitzat, no només en la posada a punt de la parcel·la, sinó en la sembra i multiplicació de les llavors de bajoques procedents del banc. "És un producte que en uns altres temps va ser un dels motors de l'economia local i podria tornar a ser-ho, gràcies a la revaloració de les produccions que suposa l'agricultura ecològica", apunta.

La jornada ha servit per a lliurar oficialment al banc de llavors de les primeres sements aconseguides per part dels alumnes de La Panderola i per a formalitzar la signatura del conveni de col·laboració entre la Conselleria, l'Ajuntament, la Fundació Caixa Rural i La Panderola. A més, s'ha celebrat una taula redona amb agricultors de diferents punts de la província, que han parlat sobre la recuperació d'algunes varietats tradicionals, i s'ha retut homenatge a l'agricultor Vicente Canós, de Moncofa, que es jubila i dona la seua col·lecció de llavors al banc local.

Galeria multimèdia

Imatges

Balanç del projecte de diversitat agrosocial_2 Balanç del projecte de diversitat agrosocial_1 Balanç del projecte de diversitat agrosocial
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es