Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Un centenar de docents de primària participen en el seminari de formació en igualtat: La coeducació a l'escola

dissabte, 29 de setembre de 2018

Seminari d'igualtat per a mestres de Primària

La Casa dels Mundina ha acollit el seminari de formació en igualtat: La coeducació a l'escola: diagnostiquem el pati escolar, organitzat per la Regidoria d'Igualtat. Un centenar de mestres de diversos centres educatius de Vila-real han participat en la jornada.

L'encarregada d'impartir la sessió ha sigut Sandra Molines, qui ha fet una anàlisi en la qual compara l'escola mixta i els processos de socialització amb l'alternativa del model d'escola coeducativa. La regidora de l'àrea, Rosario Royo, explica que "des d'aquesta perspectiva ha proposat fórmules per a fer una lectura del pati escolar com un espai de socialització, analitzant la destinació del seu ús, la distribució de la població escolar, per edats i per sexes entre altres aspectes d'interés". 

"L'experta ha demostrat que, veient què fan xiquets i xiquetes en les diferents parts del pati, en quins moments i com, es pot fer un bon diagnòstic del seu ús per a poder plantejar una alternativa des d'una perspectiva de gènere, assenyala Royo. "D'aquesta manera, es pot convertir en un espai conscient d'educació que allibere xiquets i xiquetes dels estereotips de gènere", conclou la regidora d'Igualtat.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es