Inici

La participació de Vila-real al Pacte de la Ceràmica repercuteix en l'alta d'un centenar d'emprenedors i l'adhesió de 50 empreses al Pla de suport a la transmissió

dimecres, 3 d'octubre de 2018

Balanç del Pacte de la Ceràmica en Vila-real

La participació de Vila-real en el Consorci gestor del pacte territorial per l'ocupació dels municipis ceràmics i de la seua àrea d'influència de la província de Castelló -més conegut com a Pacte de la Ceràmica-, s'ha traduït en accions que han beneficiat un centenar d'emprenedors de la ciutat i mig centenar de negocis al llarg dels set anys que porta la ciutat integrada en l'entitat. El regidor d'Economia, Xavier Ochando, ha fet balanç dels resultats de formar part d'aquest organisme, juntament amb Arantza Llorente, una de les dues tècniques contractades per a l'assessorament i atenció als treballadors i emprenedors i negocis de la zona.

"Quan vam arribar al govern municipal el 2011 la situació era molt negativa, amb més de 6.000 aturats i ajudes que passaven de llarg", explica Ochando, qui destaca que "amb molt d'esforç i ajuda del Govern del Botànic hem aconseguit revertir la situació". En aquest procés, el fet de formar part del Pacte de la Ceràmica ha jugat també un paper important.

L'aportació municipal al Consorci és en l'actualitat de 40.000 euros anuals. Amb aquesta inversió, l'organisme compta a Vila-real amb quatre treballadors situats en Efecte Vila-real, dues tècniques i dues persones en pràctiques mitjançant un conveni amb la Universitat Jaume I. "El Punt d'atenció a emprenedors (PAE) i el Pla de suport a la transmissió d'empreses són els dos principals projectes en els quals se centren aquests tècnics", explica l'edil, qui destaca el funcionament del servei.

"El PAE compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Economia, que pretén fomentar la cultura emprenedora i potenciar la competitivitat de les empreses, mitjançant l'assessorament als emprenedors", apunta. En total, des de 2011 s'han atés unes 300 persones a Vila-real, de les quals 90 s'han donat d'alta en el servei. "En l'àmbit del Consorci, han sigut 866 persones i negocis atesos, dels quals finalment 230 s'han donat d'alta", manifesta Llorente.

D'altra banda, el Pla de suport a la transmissió d'empreses cerca assegurar la continuïtat d'empreses viables en perill de desaparéixer per problemes no econòmics, com la falta de relleu generacional o un canvi d'orientació professional, oferint als emprenedors "una alternativa per a no haver de començar des de zero i evitar la pèrdua de llocs de treball". Aquest servei, pioner a la Comunitat Valenciana, compta amb el suport del Ministeri d'Economia, la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (CEPIME), la Conselleria d'Economia i la Federació Valenciana d'Empreses Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA). Des de la seua creació el 2017, s'ha contactat amb 80 empreses de Vila-real i 50 s'han adherit al Pla. La tècnica del Pacte indica que, "en l'àmbit global, han sigut més de 200 les empreses contactades, de les quals 136 han sigut visitades, ja que la funció del servei és posar en contacte negocis en traspàs amb emprenedors perquè prenguen les regnes".

Al marge d'aquests serveis, el Consorci ofereix també cursos de formació, en col·laboració amb la patronal, per a treballadors del sector ceràmic que necessiten reciclar-se en l'àmbit professional per a reinserir-se en el mercat laboral. "Només en l'últim curs que hem oferit, sis de les onze persones que van assistir van trobar treball posteriorment, per això considerem que es pot fer un balanç molt positiu del fet de formar part del Pacte, ja que ha incidit positivament en la recuperació econòmica de Vila-real en els últims anys, convertint-nos en un referent", conclou el regidor.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es