Inici

El nové capítol de la sèrie audiovisual del Millars s'endinsa en la relació històrica d'Almassora i el curs fluvial més important de la província de Castelló

dijous, 4 d'octubre de 2018

Sèrie El Millars, capítol 9

El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars presenta el nové capítol de la sèrie documental que promociona els valors paisatgístics, ambientals, socials, històrics i hidrològics del tram baix del riu més important de les comarques del nord del territori valencià. La novena entrega, titulada "Almassora i el riu Millars", recorda la importància que des de temps immemorials ha tingut el Millars per als pobladors de la ciutat d'Almassora. 

La nova entrega sobre els valors del Paisatge Protegit fa un recorregut des de la zona més alta de la desembocadura fins a la Mediterrània passant per tot el terme municipal d'Almassora. Així, inicia el capítol en el jaciment iber del Torrelló del Boverot, datat de l'any 1000 abans de l'era comuna. Recorre tot el paisatge riu avall passant per llocs tan emblemàtics com l'ermita de Santa Quitèria i el seu bosquet fluvial, l'assut comunitari o d'Almassora, l'assut de les Revalladores, les llacunes artificials, la ruta verda i acaba a les goles més desconegudes del paratge, com són la nord i la fonda. L'espectador, en poc més de vuit minuts, serà testimoni de la història d'una ciutat que sempre ha viscut de cara al Millars, un poble que ha patit el malhumor del riu en forma de riuades però que també ha crescut gràcies a les aigües del Millars que han regat la seua horta.

Amb aquest nou documental, s'enceten tres capítols seguits en els quals es conta la història, el present i el futur del Millars en les poblacions d'Almassora, Vila-real i Borriana, que formen part del tram baix a més de gestionar el Paisatge Protegit de la Desembocadura juntament amb la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana.

La sèrie està formada per 12 capítols d'entre 6 i 8 minuts de durada cadascun. Són emesos amb una periodicitat mensual a través de Facebook, del canal de YouTube i de la pàgina web del Consorci del riu Millars. També es poden veure en les pàgines webs i el Facebook dels ajuntaments d'Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana. Alhora el Consorci distribueix la sèrie documental a les televisions locals i comarcals de la Comunitat Valenciana per a donar la màxima difusió al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. 

Es tracta d'una sèrie documental transmèdia que permet la seua visualització des de qualsevol plataforma capaç de reproduir vídeos. El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars pretén com a objectiu final donar a conéixer a la societat castellonenca i a la resta de ciutadans de la Comunitat Valenciana els valors ambientals, socials i històrics d'un riu tremendament generós anomenat Millars que aporta riquesa paisatgística, històrica, arqueològica, ambiental i agroalimentària a la província.

Galeria multimèdia

Imatges

Sèrie El Millars, capítol 9_3 Sèrie El Millars, capítol 9_2 Sèrie El Millars, capítol 9_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es