Inici

Territori adequarà el polígon del Molí Nou per a garantir el benestar veïnal i compatibilitzar usos amb les ajudes de l'Ivace

dijous, 4 d'octubre de 2018

Obiol presenta el projecte de Molí Nou

Vila-real invertirà entre 2018 i 2019 un total de 3,5 milions d'euros en la millora, modernització i dotació de quatre àrees industrials, així com de les seues infraestructures i serveis, per a potenciar-les i afavorir la implantació de noves indústries que reactiven l'activitat econòmica i milloren la productivitat. Per a fer possible aquesta inversió, la Regidoria de Territori ha aconseguit una ajuda de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) de 3.148.479,96 euros, als quals se sumaran 332.580 euros que aportarà el consistori. 

En total, són quatre les àrees industrials per a les quals s'ha sol·licitat la subvenció: Molí Nou (726.602 euros), Miralcamp (906.227 euros), camí de les Voltes (906.820 euros) i la carretera d'Onda (608.829 euros). La primera d'aquestes, Molí Nou, es troba ja en fase de licitació i constitueix "un dels projectes més necessaris" del paquet d'inversions, indica el regidor de Territori, Emilio M. Obiol. El projecte del Molí Nou abasta 402.490 metres quadrats de superfície, als voltants de l'avinguda de Castelló, en una zona en la qual conviuen usos industrials i residencials. "La zona va arrancar amb la construcció de masets al costat del riu fa dècades i en els anys seixanta es van implantar mercantils industrials als voltants, algunes d'aquestes molt importants", recorda Obiol. "Apostem per la dualitat d'usos i per donar viabilitat, futur i confortabilitat a la convivència entre tots dos, tot garantint el benestar dels veïns. Per a açò, realitzarem un ambiciós projecte de millora i urbanització", assegura. 

Entre altres inversions, es planteja l'articulació de carrils per a ciclistes i vianants entre la ciutat i aquesta zona residencial, especialment en les tres àrees principals, com són l'avinguda de Castelló, el carrer de Borriol i el de l'Encarnació. També s'aprofitaran les obres d'urbanització per a crear noves voreres i millorar el sanejament en la zona industrial. A aquestes actuacions se suma la instal·lació d'una xarxa d'hidrants per a garantir la seguretat en cas d'incendi en l'àrea industrial, la millora de la senyalització, la creació d'una pàgina web sobre el polígon i la inclusió de nous panells informatius de l'àrea. A més, es preveu la millora de les capes de redolament de l'asfalt i la renovació de la il·luminació per a incorporar llums led, que milloren l'eficiència i l'estalvi. A l'avinguda de Castelló, a més d'un carril bici, està planificada la millora de la xarxa de pluvials i està en estudi la creació d'una o dues rotondes entre els encreuaments del carrer del Riu i el camí Vell d'Onda-Castelló, així com la millora de l'actual rotonda entre l'avinguda de Castelló i el camí Vell i la futura glorieta del carrer de l'Encarnació.

El projecte es completa amb la instal·lació d'una pantalla vegetal que separe els usos industrials i residencials de la zona, que, a més d'esmorteir els sorolls, elimine l'impacte visual i cree una àrea verda per als veïns. Amb el projecte ja en fase de licitació, Obiol confia que els treballs arranquen aquest mateix any.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es