Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Protecció Civil forma els seus voluntaris en primers auxilis i maneig de desfibril·lador amb els cursos de l'Ivaspe

dissabte, 6 d'octubre de 2018

Formació de voluntaris de Protecció Civil

Els voluntaris de Protecció Civil de Vila-real han finalitzat el Curs de primers auxilis i maneig de desfibril·lador impartit per l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe). Els alumnes, que prèviament han superat el Curs bàsic de voluntari de Protecció Civil i porten més d'un any en l'agrupació, han pogut aprendre al llarg de quatre dies a actuar davant de qualsevol situació amb necessitats sanitàries. 

Així, han rebut instruccions bàsiques sobre com protegir, alertar i socórrer la víctima i han incrementat els coneixements sobre la col·locació en posició lateral de seguretat i sobre la reanimació cardiopulmonar bàsica i amb desfibril·lació, tant per a adults com per a xiquets i lactants. A més, els voluntaris han aprés a actuar en situacions de múltiples víctimes i a reaccionar davant de ferides i hemorràgies, pèrdua de consciència, traumatismes, lesions per ona expansiva i aixafament, així com a atendre casos d'ofegament i a immobilitzar i transportar els ferits de manera segura.

El responsable del Servei Municipal de Protecció Civil, Ismael Solsona, recorda que els voluntaris de Protecció Civil "són persones que, lliurement i desinteressadament, dediquen el seu temps a adquirir coneixements necessaris per a les situacions d'emergència, en les quals les possibilitats professionals es queden desbordades davant la magnitud dels fets, de manera que de vegades es requereix la col·laboració amb els serveis d'emergències, sempre d'acord amb els cursos que han rebut". Solsona destaca el paper de l'Ivaspe a l'hora de formar les forces i cossos de seguretat i emergències. "Amb aquests cursos se'ls transmeten les necessitats que cobriran en les situacions d'emergència, de manera multidisciplinària", agrega. 

Qualsevol persona que vulga pertànyer a l'Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil de Vila-real pot sol·licitar-ho a través del registre d'entrada de l'Ajuntament i amb la superació de les proves d'ingrés estipulades. "Gràcies a l'esforç d'aquests voluntaris es pot oferir un servei digne per als ciutadans quan ho necessiten", apunta. Els voluntaris de l'Agrupació col·laboren en les funcions de seguretat i assistència en grans esdeveniments culturals, esportius i festius.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es