Inici -> Àrees -> Patrimoni -> Notícies de patrimoni

La basílica de Sant Pasqual tindrà un centre de recepció de visitants per a impulsar el patrimoni i la figura del patró com a eixos del turisme religiós a Vila-real

divendres, 5 d'octubre de 2018

Signatura del Conveni del Centre de Recepció de Visitants de Sant Pasqual

La basílica de Sant Pasqual comptarà amb un centre de recepció de visitants, per a posar de manifest el valor del patrimoni artístic i la figura del patró de la ciutat com a eix central del posicionament de Vila-real en l'àmbit del turisme religiós. L'alcalde i president de la Fundació Pro Monestir i Basílica de Sant Pasqual, José Benlloch, i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, han signat l'acord de col·laboració que farà possible crear aquesta sala d'interpretació del temple, amb una aportació provincial de prop de 70.000 euros.

"Hui és un dia molt important, perquè fem un pas més en el full de ruta que ens vam marcar per a donar al nostre patró l'entitat que mereix; una figura que supera les fronteres locals", explica Benlloch. Per aquest motiu, l'alcalde ha agraït tant a la Diputació com a la resta de patrons de la Fundació -la mare María Dolores Pérez, abadessa del convent, la Fundació Caixa Rural Vila-real i l'Associació Amics del Pouet del Sant- perquè "han fet possible que aquest símbol de tots cresca". "Gràcies al treball de tots, hui avancem en una iniciativa il·lusionant per a posar de manifest el valor d'aquest espai i donar la benvinguda als visitants", agrega.

Per la seua banda, Moliner destaca que "sant Pasqual és una figura que ha marcat el caràcter dels vila-realencs i, per aquest motiu, l'admiració i el respecte pel patró atrau la visibilitat fins i tot fora de la ciutat". "Amb aquest nou projecte, es tracta de transformar una cosa que està instal·lada en l'estima col·lectiva en una oportunitat de futur, millorant les instal·lacions perquè els visitants puguen conéixer més sobre el sant, la seua trajectòria, el temple i tota la història que l'envolta", argumenta el president provincial. 

El conveni de col·laboració entre la Diputació i la Fundació de Sant Pasqual, rubricat al Museu del Pouet del Sant, preveu millorar l'accés al museu amb la creació d'una sala de recepció a la sala del convent annexa a l'actual oficina de Turisme, que serveix en l'actualitat de sala de reunions de la Fundació. A aquest projecte, se sumen altres de millora de l'entorn i de la basílica en els quals col·labora el consistori. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament ha reservat una partida de 50.000 euros que finançaran part del projecte de millora de l'accessibilitat de la basílica, construcció del cor i renovació de la porta. "Hem de cuidar el patrimoni, que és de tots. Fa 20 anys que no es feia cap obra a l'església, per la qual cosa aquest serà un pas molt important per a aquest monument", apunta el primer edil, que recorda que la ciutat segueix immersa en els actes de commemoració del 400é aniversari de la beatificació de sant Pasqual. Per aquest motiu, el cardenal Amigo oficiarà el dia 29 d'octubre una missa, seguida d'una conferència sobre el sant el dia 30.

"La basílica de Sant Pasqual és, sens dubte, un dels principals recursos patrimonials, espirituals i també turístics amb què compta la ciutat i la província", assegura l'alcalde. "Un recurs com la basílica de Sant Pasqual ha de comptar amb les dotacions necessàries perquè els visitants que venen a conéixer Vila-real puguen acostar-se a la figura del nostre patró, a la seua importància històrica i a l'enorme valor patrimonial i artístic del temple. Per això, agraïm a la Diputació la seua implicació, ja que gràcies a aquesta col·laboració podem seguir creixent", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Signatura del Conveni del Centre de Recepció de Visitants de Sant Pasqual_4 Signatura del Conveni del Centre de Recepció de Visitants de Sant Pasqual_2 Signatura del Conveni del Centre de Recepció de Visitants de Sant Pasqual_1

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es