Inici -> Àrees -> Patrimoni -> Notícies de patrimoni

Vila-real i Almassora treballaran de manera coordinada en el primer pla de gestió del BIC del pont de Santa Quitèria

divendres, 12 d'octubre de 2018

Reunió Almassora BIC

Les ciutats de Vila-real i Almassora aniran de la mà per a desenvolupar un pla de gestió del Bé d'Interés Cultural (BIC) del pont medieval de Santa Quitèria, que uneix ambdues poblacions sobre el riu Millars.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, han acordat en una reunió recent col·laborar per a presentar un pla coordinat i optar a les ajudes per a finançar plans directors de gestió de BIC convocades per la Generalitat.

"El Millars i el pont de Santa Quitèria són un entorn únic que hem de considerar un espai d'oportunitats. Però les àrees protegides no poden ser urnes de cristall ni podem viure-hi d'esquena. En una nova línia de treball, la Generalitat Valenciana està començant a sol·licitar documents de planificació estratègica per a llançar aquesta nova línia d'ajudes per la qual felicitem la Direcció General de Cultura, que ens facilitarà també els processos de gestió davant la Unió Europea", valora Benlloch.

"Almassora i Vila-real compartim moltes coses; entre d'altres, el paisatge de la desembocadura del Millars, juntament amb Borriana, o el pont de Santa Quitèria, protegit com a BIC. No tindria sentit que ambdues poblacions no ens unírem per a treballar, de manera coherent i coordinada, per a potenciar aquest entorn d'una manera racional i sostenible", argumenta l'alcalde de Vila-real.

En la mateixa línia, Galí destaca la importància "d'obrir l'entorn a la ciutadania". "La zona del Millars és un dels entorns més apreciats a Almassora, encara que a voltes no hem sabut aprofitar tot el potencial d'aquest entorn. Volem que la nostra ciutat mire cap al riu, obrir aquesta zona de gran valor ecològic, cultural i emocional a la ciutadania i fer compatibles els usos esportius, socials o culturals amb la protecció del medi ambient", assenyala l'alcaldessa d'Almassora, que puntualitza que el projecte s'emmarca en l'estratègia DUSI de la ciutat.

En el cas de Vila-real, el desenvolupament d'aquest primer pla director d'intervenció en el BIC del pont de Santa Quitèria pretén donar resposta a la convivència dels usos residencials de baix impacte i l'existència d'indústria a la zona. "Aquest pla és una oportunitat per a col·laborar per primera vegada en un document de treball que ens permeta avançar cap al projecte de regenerar l'entorn del riu, principalment a la zona del molí Nou, que és necessari regularitzar per a garantir estàndards de qualitat en els usos residencials consolidats", conclou Benlloch.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es