Inici

El Certamen Literari Ciutat de Vila-real rep 246 treballs de 14 països diferents i es prepara per a emetre la decisió del Jurat

diumenge, 14 d'octubre de 2018

El Jurat del Certamen Literari Ciutat de Vila-real treballa ja en l'avaluació dels 246 treballs rebuts en una nova edició de rècord i ja té data definitiva per a decidir el premi: el pròxim 5 de desembre.

Un any més, el concurs literari promogut per l'Ajuntament de Vila-real en les seues dues categories -castellà i valencià- ha traspassat fronteres i, a més de rebre obres de diferents punts del domini lingüístic valencià i de l'Estat, també s'han presentat propostes procedents d'altres països, amb un total de 14 procedències.

Una desena de treballs en valencià competiran, dels quals sis són de la Comunitat, tres de Catalunya i un de les Balears, al premi a la millor novel·la en valencià que està dotat amb 6.000 euros, a més de la publicació de l'obra. En castellà s'han rebut 236 relats, 130 provinents de l'Estat espanyol, concretament de 16 comunitats autònomes. Així mateix, hi ha 106 treballs de fins a 13 països iberoamericans, destaca per nombre els 44 presentats des d'Argentina, els 15 de Veneçuela, els 13 de Colòmbia i els 12 de Cuba.

El premi a la millor novel·la en castellà està dotat amb 2.000 euros més la publicació de l'obra. El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, s'ha mostrat molt satisfet del balanç d'aquesta nova convocatòria del certamen i assegura que "s'ha convertit en un dels premis literaris més potents, amb premis per a les millors novel·les en les dues llengües i amb la recepció de nombrosos treballs que cada any tenen major qualitat".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es