Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

L'Escola de Tradicions Locals obri una nova edició per a ajudar a mantenir la cultura popular amb una desena de matèries

tornar Imprimir

dilluns, 15 d'octubre de 2018

Tradicions, Sala de premsa

Presentació de la nova campanya de l'Escola de Tradicions

L'Escola de Tradicions Locals obri una nova edició per a ajudar a mantenir la cultura popular amb una desena de matèries

L'Escola de Tradicions Locals de Vila-real, impulsada per la Regidoria de Tradicions, en col·laboració amb una desena d'associacions i agrupacions de la ciutat, obri un nou curs amb l'objectiu de seguir ajudant a "mantenir les tradicions, el patrimoni immaterial i la cultura popular de la ciutat". El regidor de Tradicions, Santi Cortells, ha presentat la nova edició, acompanyat pels directors de dues de les escoles que formaran part, un any més, del projecte: Josep Salmerón i Juanjo Peláez, representants d'El Trull i la Unió Musical La Lira i també de l'Escola de Dolçaina i Tabal i de l'Escola de Música, respectivament.

"Un any més, tornem a comptar amb la participació de diverses entitats, que ens ajuden a difondre, d'una manera didàctica, les nostres tradicions, allò que forma part del nostre bagatge cultural com a poble i que resulta imprescindible mantenir", explica Cortells. "Des de la Regidoria de Tradicions estem oberts a sumar altres modalitats perquè no es perden i, per tant, escoltarem propostes i suggeriments", agrega. 

Un any més, l'Escola de Tradicions compta amb classes de dolçaina i tabal, que ja té 68 alumnes arribats fins i tot de municipis adjacents. "Existeix la possibilitat de reglar aquesta formació amb el Conservatori de Castelló, de manera que preparem l'alumnat perquè opte als estudis superiors, gràcies a l'Escola de Música de La Lira, que incorporarà els alumnes a les classes de llenguatge musical", indica Salmerón.

Per la seua banda, Peláez explica que "la formació compta amb assignatures diverses que posen el focus en la creació d'un futur planter, amb una coral infantil i la banda infantil i juvenil". "Des de la infància s'intenta crear un nucli d'amistat, companyonia i estima per la música i, segons avança el nivell, ja es planteja entrar en la variant instrumental", assegura. L'escola té 180 alumnes i compta amb oferta formativa que va des dels instruments de vent-fusta a percussió, passant pel vent-metall. "Són 15 les especialitats i 15 els docents que imparteixen aquesta formació, que permet després integrar-se en la banda. En cap moment és una activitat elitista ni privada, tot el contrari: és un servei públic per al poble, obert a qualsevol ciutadà que tinga la voluntat de formar part del projecte", afirma. 

La resta d'escoles que formen part de l'Escola de Tradicions són la de Guitarra i Instruments de Pua (a càrrec de l'Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega), la de Parany Tradicional Pepe Sebastià (Apaval), Cor (Coral Sant Jaume); Bombos i Tambors (Agrupació de Bombos i Tambors de Vila-real); Trompeta, Corneta, Trombó i Tuba (Associació Musical Verge de Gràcia); l'Escola d'Encordar Cadires i Tapís, Pilota Valenciana (Grup Pilotari de Vila-real) i l'Escola de Gegants (Colla Gegantera de Vila-real). 

"Totes formen el projecte per a impulsar la cultura popular i esperem que els veïns s'animen a apuntar-se i participar", manifesta Cortells. Per a sol·licitar informació i inscriure's, es pot enviar un correu electrònic a tradicions@vila-real.es o telefonar al 964 547 017, en horari de matí. No obstant això, les persones interessades també poden dirigir-se directament a les associacions que imparteixen les classes si ho desitgen.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es