Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Benlloch llança el Pla d'habitatge social, amb una oficina específica per a la compra de pisos de la Generalitat, 250.000 euros per a adquisició municipal i 50.000 per a lloguer social

dimarts, 16 d'octubre de 2018

Comissió extraordinària de desnonaments

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presidit aquest matí una reunió extraordinària de la Comissió Informativa de Desnonaments, en la qual el primer edil ha donat compte del Pla d'habitatge social de Vila-real i de la convocatòria de compra d'habitatge publicada per la Generalitat la setmana passada. La gestió d'aquesta "oportunitat històrica", que respon a la demanda plantejada fa ja diversos mesos a la Conselleria d'Habitatge pel mateix Benlloch, és una de les potes del Pla d'habitatge social, que crearà una oficina específica per a canalitzar els tràmits dels veïns. L'adquisició directa d'habitatge per part de l'Ajuntament per a finalitats socials o la gestió de lloguers socials per a fer front a les emergències són els altres eixos principals del pla municipal.

La Comissió de Desnonaments ha reunit aquest matí a l'Ajuntament de Vila-real els representants dels grups municipals, el Col·legi d'Advocats de Castelló, Càrites Interparroquial, Creu Roja, Sant Vicent de Paül i Fundació Caixa Rural Vila-real, a més de tècnics municipals. Estaven convocats també, però no han pogut assistir a la reunió, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i Joventut Antoniana. "Vull agrair la implicació i l'ajuda que sempre ens han brindat les entitats socials de la ciutat, ajudant-nos a teixir una xarxa de protecció social que ens ha convertit en referents. Aquesta comissió, creada de manera pionera el 2011 per a atendre les conseqüències de la crisi a la nostra ciutat, s'ha demostrat durant tots aquests anys necessària i útil", assenyala Benlloch. "Les necessitats socials poden haver canviat en els últims anys, però la comissió segueix sent necessària, sobretot ara que, per fi, tenim un govern autonòmic sensible i un Govern central que, per primera vegada, no posa obstacles a les polítiques socials de la Generalitat", incideix. 

Un exemple d'aquesta "sensibilitat" és la convocatòria del concurs de compra d'habitatge, per al qual la Generalitat ha destinat 12 milions d'euros. "Aquesta és una de les reivindicacions que hem reclamat des de fa temps: que el Consell, que és l'Administració competent, compre pisos per a incorporar-los al parc públic i cedir-los als ajuntaments perquè puguem atendre les necessitats socials de la població", detalla l'alcalde. "Ara el que hem de fer des de l'Ajuntament és aprofitar aquesta oportunitat perquè la Generalitat compre habitatge a la nostra ciutat, per a la qual cosa hem d'implicar la societat i ajudar la gent que vol optar al concurs", puntualitza.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Vila-real crearà una oficina específica per a gestionar les sol·licituds i ajudar els vila-realencs que vulguen vendre la seua casa amb els tràmits necessaris per a participar en el concurs. L'oficina estarà situada a la planta baixa de l'Ajuntament, identificada i en horari de matí, si bé es valorarà la possibilitat d'ampliar l'horari d'atenció segons la demanda. El termini per a presentar-se a la convocatòria acaba el 22 de novembre. "Vila-real és un dels municipis amb més demanda -116 sol·licituds- per la qual cosa són moltes les probabilitats que la Generalitat adquirisca habitatges a la ciutat per a atendre necessitats socials", valora.

La participació en aquesta convocatòria no és l'única mesura del Pla d'habitatge social. A més de la creació d'aquesta oficina, el programa anunciat per Benlloch inclou també l'adquisició de pisos directament per part del consistori, amb 250.000 euros reservats i altres 50.000 euros per a lloguer social. 

"La política d'habitatge a Vila-real té un abans i un després. Ara, amb la coincidència de dos executius sensibles amb aquest tema, tant en la Generalitat com en el Govern, competents en aquesta matèria, es donen les condicions per a poder desenvolupar un programa potent que ens convertirà en el primer govern local de Vila-real a disposar d'un parc públic d'habitatge", conclou Benlloch.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es