Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Benlloch coordina i reforça el dispositiu de prevenció i resposta a les emergències per l'alerta roja per pluges

dijous, 18 d'octubre de 2018

Coordinació del dispositiu d'emergències per pluges

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha assumit personalment la coordinació del dispositiu especial d'emergència activat ahir, davant l'avís per risc de pluges, que anit va arribar al nivell roig de preemergència. Des de les 6.30 hores, l'alcalde ha estat en contacte amb els departaments implicats, ha visitat les zones d'especial problemàtica per inundacions i ha ajudat els veïns i negocis en les tasques de preparació davant la possibilitat de pluges torrencials, que poden arribar a deixar 180 mm en 12 hores, segons l'avís de l'Agència Estatal de Meteorologia. 

Davant l'increment del risc, l'operatiu activat ahir per la coordinadora general d'Alcaldia, Silvia Gómez, s'ha reforçat, mobilitzant tots els recursos materials i personals disponibles per a fer front a qualsevol tipus d'incidència per pluja o vent. Amb aquest objectiu, Benlloch ha presidit a les 13.30 hores una reunió de coordinació del dispositiu a la sala de crisi de la Prefectura de Policia Local, amb participació de regidors i tècnics de Serveis Públics, Policia Local, Protecció Civil, Educació, Esports, Neteja Viària i Proximitat. "Hem mobilitzat tots els recursos i estarem disponibles les 24 hores del dia per a atendre qualsevol circumstància derivada de les pluges, més enllà de les pròpies emergències que puguen produir-se. Els vila-realencs han de saber que estem al seu costat per a ajudar-los en tot allò que necessiten i que tenen a la seua disposició el telèfon 092 per a traslladar-nos qualsevol problema, des d'urgències sanitàries a trasllats de persones o inundacions", detalla.

Aquest matí s'ha procedit al tancament de barrancs i l'encintat de parcs, a més de la suspensió de classes en tots els centres docents de la ciutat, des de les escoles infantils als instituts. "No es tracta tant que puguen produir-se problemes dins dels col·legis, sinó de prevenir les dificultats que poden produir-se en els accessos als centres, aglomeracions o desplaçaments que podem evitar, minimitzant així també els riscos a la carretera", detalla Benlloch. Amb aquest mateix objectiu, s'han tancat també aquesta vesprada i demà les instal·lacions esportives i el servei de Registre d'aquesta vesprada també s'ha suspés. 

La Policia Local ha reforçat els torns, amb 16 persones operatives i una borsa de 10 persones més pendents; s'han comprovat els equips i vehicles i s'està en contacte amb policies de poblacions veïnes, amb la Policia Nacional i amb empreses privades que puguen servir de suport per a la retirada de vehicles o la neteja d'aigües si fóra necessari. També està previst el tall dels punts negres inundables del centre, com l'avinguda de França amb Cedre o el túnel dels Furs de València, on es reforçaran les tanques amb precinte per a evitar el pas de vehicles. A més, la Policia Local ha dividit el terme municipal en zones, a les quals destina equips fixos amb tot terrenys per a facilitar una resposta immediata a les incidències. 

També en Serveis Públics Vila-real han reforçat torns i tanques i disposen de material específic per a fer front a les problemàtiques que puguen derivar-se de les pluges. Serveis Socials manté contacte amb els hostals de la ciutat per a poder derivar a les famílies que puguen veure's en dificultats i ha coordinat amb Creu Roja el dispositiu d'emergències de l'entitat. 

L'alcalde es manté al capdvant de l'operatiu, durant tota la vesprada, a la sala de crisi de la Prefectura de Policia Local. L'Ajuntament de Vila-real informarà de la situació a mesura que es produïsquen novetats.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es