Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

La campanya de sensibilització i prevenció de la violència arriba al instituts de Vila-real amb Bésame 2.0

dimecres, 17 d'octubre de 2018

Presentació de la campanya 'Bésame 2.0'

La Regidoria d'Igualtat ha començat aquesta setmana una nova edició de la campanya Bésame 2.0, que imparteix als instituts de Vila-real per a sensibilitzar i prevenir els casos de violència masclista entre els joves. La regidora de l'àrea, Rosario Royo, ha presentat, juntament amb la tècnica d'Igualtat, Ana Esteve, i la directora artística de l'esdeveniment, Pepa Cases, aquesta activitat, que forma part de la política de la Regidoria per a impulsar la visibilitat i empoderament de les dones, oferir atenció primària a les víctimes i fomentar les campanyes de sensibilització i prevenció, especialment en les noves generacions. 

"L'educació és fonamental per a aconseguir un vertader canvi en la societat", indica Royo, qui assegura que la Fundació Isonomia de l'UJI s'encarrega dels tallers per a alumnes de primària, mentre que Bésame 2.0està "pensada i creada específicament per als estudiants de secundària i batxillerat". El taller va arrancar fa sis anys, incloent dansa i teatre com a eina pedagògica per a acostar-se al públic més fàcilment. "Es tracta de donar a conéixer als joves en què consisteixen les relacions de maltractament, especialment psicològic, ja que el físic el coneixen més", detalla la tècnica d'Igualtat. 

"Portem 17 anys fent aquestes campanyes i s'han introduït noves metodologies per a conscienciar. Creiem que el teatre ajuda a remoure la consciència i els sentiments dels adolescents, ja que així ho demostren en cada taller", indica Esteve. La tècnica puntualitza que "abans els cursos eren només per a batxillerat, però van haver de fer-se extensius a edats més primerenques, ja que s'ha constatat que els joves cada vegada s'inicien abans en les relacions sentimentals i els centres també ho demanaven, fins i tot perquè els docents aprengueren tècniques en aquest àmbit".

Els tallers, que han començat aquesta setmana, compten amb les interpretacions de Pepa Cases, qui, al costat d'Ana Esteve, s'acosta als alumnes per a mostrar com va calant el maltractament en les relacions i com es pot acabar amb ell. "Els joves són partícips, ja que se'ls ofereixen dues versions d'una mateixa història i es posen en la pell de la protagonista, mentre la tècnica d'Igualtat va explicant pas a pas què succeeix i posteriorment es realitza un col·loqui molt interessant amb els estudiants, que fins i tot arriben a explicar les seues experiències", indica Cases. 

La campanya, pionera a Vila-real, està d'enhorabona enguany, ja que "no solament ha rodat per Europa i Sud-amèrica, sinó que estarà de gira per diferents punts de Castelló i també per Osca, dins d'un programa de desenvolupament de zones rurals del país". "Per a nosaltres és un orgull saber que tant els docents com els alumnes valoren de manera tan positiva aquests cursos i, especialment, estem satisfets de saber que el projecte Bésame 2.0 s'exporta a la resta d'Espanya", assenyala Royo. 

"La campanya ensenya el grau de subtilesa que arriba a aconseguir el maltractament psicològic perquè les xiques òbriguen els ulls i perquè vegen que, malgrat tot, també hi ha homes bons i que es pot eixir d'una situació com aquesta. No volem més minuts de silenci, volem que la nostra joventut estiga educada en els valors de la pau i el respecte per a no haver de lamentar més víctimes", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Campanya 'Bésame 2.0' en la Consolació_1 Campanya 'Bésame 2.0' en la Consolació
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es