Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

El dispositiu de prevenció i resposta a les pluges se salda sense incidències greus, després d'acumular 111 litres en 10 hores

divendres, 19 d'octubre de 2018

Benlloch visita zones afectades per les pluges_2

El dispositiu especial d'emergència activat el dimecres davant l'avís per risc de pluges, que va arribar al nivell roig de preemergència i a situació d'emergència 0, ha superat l'episodi de gota freda sense incidències greus. Així ho ha anunciat el portaveu de l'equip de govern, Javier Serralvo, qui ha fet balanç del desplegament de mitjans de seguretat, que ha comptat amb el seguiment in situ de l'alcalde, José Benlloch. El primer edil ha estat visitant els punts i instal·lacions on s'han produït majors problemes, principalment en el terme rural i al col·legi José Soriano.

Benlloch ha acompanyat la directora i personal del centre, juntament amb membres de l'SPV, en les tasques de reparació i neteja de l'edifici, que ha patit filtracions i goteres a causa de les deficiències de construcció del sostre. "És una vergonya que un edifici que va costar prop de cinc milions d'euros, construït fa només uns anys, el 2011, pel Partit Popular en la Generalitat, presente aquestes greus deficiències estructurals que poden suposar un risc fins i tot per als alumnes quan es produeixen pluges torrencials com les que hem viscut", assenyala Benlloch. L'alcalde té prevista la setmana que ve una reunió amb el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, per a abordar qüestions educatives. "Entre elles, el sostre del José Soriano, inclòs en Edificant, és absolutament prioritari perquè es tracta d'un tema de seguretat", puntualitza.

D'altra banda, Benlloch ha estat visitant amb el primer edil de Betxí, Alfred Remolar, la zona rural limítrofa entre tots dos municipis, a l'altura del barranc d'Espasers, una de les àrees més afectades per les pluges. "La col·laboració entre tots dos municipis ha sigut sempre excel·lent i també ho és ara", assenyala. 

Quant al dispositiu especial d'emergència, s'ha saldat sense incidències greus. "Queda clar que quan s'actua amb previsió tot ix millor i, en aquest cas, hem comptat amb un dispositiu que ha treballat per a prevenir i també per a donar resposta ràpida", afirma Serralvo, qui valora també "l'encert" de suspendre les classes i tancar les instal·lacions esportives. "El dispositiu ha funcionat gràcies a la implicació de les persones que han treballat perquè així fóra, amb pràcticament tot l'ajuntament alerta; no podem més que donar-los les gràcies", assenyala. 

Per a assegurar la seguretat de la ciutadania, es van tancar al trànsit els carrers en els quals es podien produir inundacions, com l'entorn del Cedre i l'avinguda de França, el túnel de Furs de València o el camí de Travessa. En un moment de la nit, va ser necessari també tallar l'accés nord a la ciutat. També han estat tancats els camins rurals.

Entre les incidències registrades en la via pública es troben la caiguda de dos arbres i algunes branques i una dona que va resultar ferida lleu en una cama en caure al carrer. A més, una família ha sigut desallotjada del seu pis, en inundar-se l'immoble superior, que es troba deshabitat. D'altra banda, s'han detectat problemes derivats de les goteres en alguns edificis i s'ha hagut de tancar també la zona del Pinar i ruta botànica per la saturació d'aigua del sòl i la caiguda d'algun arbre. A primera hora de la vesprada, a més, la Policia ha hagut d'actuar en el rescat d'un vehicle atrapat al barranc de Ràtils. 

"És en aquests episodis quan més valorem els serveis públics, així com la previsió i la preparació, per la qual cosa esperem que la jornada de hui torne a saldar-se sense incidents", conclou. Segons les dades d'Aemet, a Vila-real s'han registrat 111 litres per metre quadrat en 10 hores.

Galeria multimèdia

Imatges

Benlloch visita zones afectades per les pluges Balanç de l'episodi de pluges Sostre del col·legi José Soriano

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es