Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

El Mes de la Sostenibilitat fomenta l'ús de productes locals i agroecològics en la jornada Consum Local, Consum de Temporada

dimarts, 23 d'octubre de 2018

Josep Pasqual Sancho presenta la jornada Consum Local, Consum de Temporada

La programació del Mes de la Sostenibilitat continua avançant amb noves activitats en agenda, entre aquestes, una de les més noves en aquesta 14a edició, com és la jornada Consum Local, Consum de Temporada, que se celebrarà el proper dissabte 27 d'octubre, a 10.00 a 14.00 hores, a la Casa dels Mundina. 

L'objectiu d'aquesta sessió, tal com ha explicat el regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, és promoure el consum de productes locals, de temporada i agroecològics, a través de les xarrades que oferiran diferents experts, que parlaran sobre el benefici d'aquesta pràctica. Així mateix, els ponents tractaran l'impacte positiu que des del municipalisme es pot generar amb la compra pública alimentària orientada a afavorir els canals curts de distribució. A més, s'abordarà el procés cap als menjadors escolars sostenibles i saludables. 

La jornada començarà a les 10.00 hores, amb la conferència inaugural titulada "Suma't al canvi: consumeix local, consumeix de temporada, consumeix agroecològic", a càrrec de la catedràtica d'Enginyeria Agrònoma de la Universitat Politècnica de València (UPV) i presidenta de la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica (SEAE), Lola Raigón. Seguirà la xarrada de l'especialista en polítiques alimentàries de la UPV, Lidia García-García, titulada "Oportunitats del municipalisme en el foment de l'economia local. La compra pública alimentària orientada a afavorir els canals curts de distribució".

Tot seguit s'oferirà un esmorzar saludable i sostenible, a càrrec de Biomenuvalencia i a les 12.00 hores hi haurà una nova conferència, titulada "El poder transformador dels menjadors escolars: panoràmica actual dels menjadors escolars al País Valencià", a càrrec de la coordinadora de la delegació de València de Justícia Alimentària, Marta Ribó Herrero. Finalitzarà la jornada una taula redona sota el títol "Caminant cap a uns menjadors escolars més sostenibles i saludables", que comptarà amb Fèlix  Segarra, gerent de l'empresa Cuinatur; Sheila Llop, dietista i nutricionista; Paco Usó, gerent de Supernaranjas, i amb un representant de l'AMPA.

Els més menuts també disposaran durant tot el matí en el mateix recinte de tallers infantils, com el taller de l'arc de Sant Martí dels aliments (a partir de les 10.00 hores) a càrrec de Cúrcuma Agroecología, i el de cuina titulat Mini xefs saludables (a partir de les 12.00 hores), a càrrec de Biomenuvalencia. Els interessats a participar en la jornada i en els tallers infantils poden apuntar-se prèviament, sense cap cost, enviant un correu a valencia@justiciaalimentaria.org o telefonant al 683 456 025.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Jornada Consum Local, Consum de Temporada
Tipus d'arxiu: PNG | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es