Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Benlloch agraeix als serveis municipals el treball per a fer front a l'emergència pel temporal i convoca una mesa tècnica per a elaborar un nou protocol de gestió de crisi

dimecres, 24 d'octubre de 2018

Reunió de balanç del gabinet de crisi per les pluges

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presidit aquesta vesprada una reunió de balanç del gabinet de crisi per l'últim episodi de pluges torrencials, en el qual ha volgut traslladar "l'agraïment en majúscules" als diferents serveis municipals que van treballar coordinats per a atendre les incidències sorgides durant les pluges, que van deixar 111 litres per metre quadrat a la ciutat. La gestió de la crisi, que se salda amb un balanç positiu, servirà ara com a punt de partida per a millorar els protocols davant aquest tipus d'emergències i incorporar-los a un pla territorial de resposta a aquestes situacions. 

"El treball dels diferents departaments municipals i la coordinació interdepartamental de tot el dispositiu, a càrrec de la Policia Local, ha donat els seus fruits i podem dir que, malgrat la quantitat de precipitació, no s'han produït incidències greus. Per això, vull agrair públicament tot l'esforç realitzat per part de tots, perquè és important també que els ciutadans sàpien que tenen l'Ajuntament al seu servei i a un gran equip de professionals que s'ha bolcat a donar resposta a una situació que, d'una altra forma, podria haver ocasionat problemes", valora l'alcalde. "No obstant això", puntualitza", "no ens quedarem ací; amb tota la informació arreplegada treballarem per a millorar els procediments i establir protocols clars d'actuació que ens permeten ser encara més eficaços i atendre qualsevol situació de risc amb la major previsió possible". 

Amb aquest objectiu, Benlloch ha convocat aquesta vesprada els membres del gabinet de crisi, format per Policia Local, Serveis Públics, Protecció Civil, Esports i Salut, Serveis Socials, Proximitat, Neteja Viària i Educació. L'alcalde els ha traslladat el reconeixement pel treball realitzat, que ha fet extensiu també a totes les entitats i empreses que han col·laborat i s'han posat a la disposició del consistori per a atendre amb els seus mitjans humans i materials les necessitats que pogueren sorgir. "També, per descomptat, cal agrair la col·laboració de tota la ciutadania, clau perquè la gestió d'aquesta crisi s'haja saldat sense incidents greus", agrega.

En la reunió, el comissari en cap de la Policia, Domingo Adán, ha donat compte de les dades i funcionament de la gestió del temporal, des dels moments previs, amb la neteja i acotació de zones inundables, retirada d'estris de la via pública, reforç de personal tant en Policia com en SPV o contacte amb empreses i serveis. Entre altres qüestions, s'ha considerat un encert la suspensió de classes i activitats esportives durant l'episodi de pluges, per a evitar desplaçaments i alliberar personal per a l'operatiu d'emergències, entre altres mesures. "Després de l'actuació en aquest temporal, es demostra que el més important ha sigut l'anticipació i la coordinació interdepartamental, que es va establir en les jornades prèvies amb la configuració de la mesa de crisi", assenyala.

L'experiència i avaluació de la gestió d'aquesta situació d'emergència servirà ara per a la convocatòria d'una mesa tècnica, coordinada per l'oficial de la Policia Local Adrián Hierro, a la qual s'incorporarà personal dels diferents departaments, en coordinació amb Protecció Civil. L'objectiu d'aquesta mesa és revisar els mecanismes actuals i dissenyar protocols d'actuació precisos, incorporant les dades arreplegades en aquest episodi, per a afavorir una millor resposta a les emergències per part de tots els departaments.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es