Inici

Vila-real s'uneix en una comissió per a commemorar el 400é aniversari de la beatificació de sant Pasqual el 2018 i 2019

tornar Imprimir

dijous, 25 d'octubre de 2018

Sala de premsa, Turisme, Ajuntament

Comissió del 400é aniversari de la beatificació de sant Pasqual

Vila-real s'uneix en una comissió per a commemorar el 400é aniversari de la beatificació de sant Pasqual el 2018 i 2019

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presidit aquesta vesprada la constitució de la Comissió organitzadora dels actes en commemoració del 400é aniversari de la beatificació de sant Pasqual, que se celebra durant el 2018 i 2019. El quart centenari es compleix exactament dilluns que ve, 29 d'octubre, dia en què el papa Pau V va signar la butlla que va fer beat el frare franciscà -malgrat que, per un error de transcripció, s'ha cregut fins hui que va ser el 19 d'octubre-. Per a commemorar l'efemèride, el cardenal i arquebisbe emèrit de Sevilla, Carlos Amigo, oficiarà la santa missa pontifical del quart centenari. L'endemà, oficiarà una altra missa a la Reial Capella i impartirà una conferència al voltant de la figura del patró de Vila-real.

"La figura de sant Pasqual ens representa a tots i a totes. Per açò, com ja vam fer en el centenari del patronat, constituïm aquesta comissió de treball per a avançar junts en la configuració del programa d'actes que una efemèride com aquesta mereix", assenyala Benlloch. Juntament amb l'alcalde, formen part de la Comissió el regidor delegat en la Fundació de Sant Pasqual, Emilio M. Obiol; el regidor de Turisme, Diego A. Vila; representants de tots els grups polítics en el consistori; el rector de la basílica, mossén Joaquín; l'Associació Amics del Pouet del Sant; la Junta Central de Setmana Santa; la Junta de Festes; la Confraria de la Puríssima Sang i la Federació d'Associacions de Veïns.

"En la Comissió, hem donat compte de les actuacions que estem realitzant en els últims mesos per a commemorar la beatificació del nostre patró, però també, i sobretot, obrim un període perquè tots els membres d'aquest òrgan de treball i entitats implicades en l'efemèride puguen fer-nos arribar les seues propostes per a incorporar-les a l'homenatge al nostre patró; homenatge que és de tota la ciutat i en el qual tots els vila-realencs i vila-realenques estem implicats", valora Obiol. 

Entre altres actuacions, s'està preparant un segon capítol del documental Passos de sant Pasqual -en rodatge en aquests moments-, així com un llibre sobre la projecció internacional del sant i l'òpera, encarregada al Fill Predilecte de la ciutat Rafael Beltrán i escrita per Jacinto Heredia, la probable estrena de la qual s'ha fixat per al pròxim mes de maig. L'inici, en breu, de les obres de construcció del centre d'interpretació de la basílica -contractades a una empresa local i finançades per la Diputació Provincial-, un concert de música sacra per al pròxim 3 de novembre o els projectes de millora del cor i nàrtex de la basílica, amb 70.000 euros d'inversió municipal, són unes altres de les actuacions previstes. A més, coincidint amb el desé aniversari de la peregrinació a Torrehermosa de la Confraria de la Sang, la Comissió prepara una edició especial.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es