Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

Normalització Lingüística aconsegueix que Vila-real aparega ben escrit en el motor de mapes Bing i en el material de Correus

tornar Imprimir

dilluns, 29 d'octubre de 2018

Sala de premsa, Normalització Lingüística

Santi Cortells presenta els avanços de la campanya El nom és Vila-real

Normalització Lingüística aconsegueix que Vila-real aparega ben escrit en el motor de mapes Bing i en el material de Correus

La Regidoria de Normalització Lingüística de Vila-real continua aconseguint nous avanços perquè el nom de la ciutat s'utilitze correctament i aparega ben escrit en l'àmbit públic i social. Després d'aconseguir que el topònim apareguera ben escrit i situat en les xarxes socials, ara s'ha aconseguit que el principal motor de mapes Bing, del qual es proveïxen múltiples cercadors i webs en internet, use la nomenclatura única i oficial Vila-real, amb guió i -r minúscula. Després de diversos mesos d'espera i reivindicació, l'empresa finalment ha instaurat en tots els seus mapes el nom oficial únic de la ciutat, acordat en el Ple fa ara 12 anys. 

"Encara que les grans empreses no ens solen donar resposta oficial a les nostres peticions, hem comprovat que han procedit a atendre la nostra demanda", indica el regidor de l'àrea, Santi Cortells. "A partir d'ací, hem iniciat un procediment per a aconseguir que es normalitzen altres espais de la ciutat, que en els mapes virtuals continuen apareixent únicament en castellà", agrega. L'edil reconeix que no ha sigut fàcil: "A més de les cartes certificades que enviem periòdicament i la pressió dels veïns, també he hagut de telefonar personalment a Irlanda, Luxemburg i altres punts on es troben situades les sucursals d'aquestes empreses". 

Entre els organismes que escriuen de manera incorrecta el topònim de la ciutat, no solament es troben firmes de fora del país. "Correus, una companyia situada pràcticament al costat de casa, seguia utilitzant fins fa poques setmanes la denominació doble Vila-real-Villarreal, a pesar que la denominació única és Vila-real", apunta. Després de dirigir-se a l'oficina local, Cortells va recórrer a la Direcció General de València i poc després, els usuaris ja poden observar, quan envien una carta certificada, que tant en els tiquets i factures que es generen, com en els adhesius, segells i impresos resultants que s'adossen a la carta, apareix únicament el nom Vila-real. "Agraïm molt que hagen donat aquest pas, perquè tot el que ix de la nostra ciutat a l'exterior projecta una imatge i fins ara, amb la doble denominació, es produïa un engany", assenyala; "ara, tothom coneixerà el nom oficial". 

La campanya iniciada recentment perquè els veïns enviaren cartes -que es poden descarregar en l'apartat de Normalització Lingüística del web municipal- es mantindrà perquè qui ho desitge puga imprimir les missives i enviar-les directament a les entitats que ho consideren. "Els ciutadans són molt conscients de la situació; fruit d'açò són les prop de 500 incidències que hem rebut des de l'engegada de la campanya "El nom és Vila-real" a través de WhatsApp (606 395 976), el telèfon o el correu electrònic", detalla.
"Seguirem treballant i insistint, com hem fet fins ara, perquè altres empreses reincidents corregisquen l'ús del topònim, com Renfe, Aemet, empreses d'autobús, concessionaris, immobiliàries o mitjans de comunicació, entre altres", apunta. Cortells anima els veïns a canviar la seua ubicació en Facebook a la nova geolocalització. "El nostre nom és la nostra marca i hem de cuidar-la", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es