Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> Notícies

Vila-real serà la seu de la 51a Assemblea anual de les societats musicals de la Comunitat, de la mà de La Lira

tornar Imprimir

diumenge, 4 de novembre de 2018

Relacions institucionals, Sala de premsa, Cultura

Eduardo Pérez i Enric Portalés_1

Vila-real serà la seu de la 51a Assemblea anual de les societats musicals de la Comunitat, de la mà de La Lira

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana ha escollit Vila-real com a seu de la 51a Assemblea anual de l'entitat, que se celebrarà a l'octubre de 2019. La candidatura, promoguda per la Unió Musical La Lira, va ser defensada pel regidor de Cultura, Eduardo Pérez, en l'última reunió de l'assemblea, celebrada a València a el mes passat i suposarà la primera vegada que Vila-real acull un esdeveniment d'aquestes característiques, amb una previsió d'assistència d'unes mil persones. 

"Per a La Lira, poder organitzar aquesta cita anual, en la qual participaran representants de totes les bandes de música de la Comunitat, és un honor i un repte", assenyala el president de l'entitat musical vila-realenca, Enric Portalés. "Es tracta d'un esdeveniment en el qual les bandes de tota la Comunitat ens trobem per a avaluar el que s'ha realitzat i actualitzar els coneixements; poder celebrar-lo ací, a Vila-real, serà també, sens dubte, una oportunitat de destacar el treball de La Lira", agrega. 

En la mateixa línia, Pérez destaca el paper de la banda vila-realenca en la cultura local. "Les bandes musicals, i en particular, en el cas de Vila-real, La Lira, tenen un gran arrelament en la tradició cultural dels nostres pobles. Vila-real és una ciutat de música i de músics, gràcies també a l'impuls de la nostra banda. Per això, poder organitzar aquesta reunió anual de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat, esdeveniment que s'inscriu en la nostra marca Ciutat de Congressos i Festivals, és una ocasió única de seguir promovent i promocionant la nostra cultura i la posició referent de Vila-real en l'àmbit de la música", detalla el regidor de Cultura. 

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana és una entitat sense ànim de lucre que agrupa 550 societats musicals i escoles de música de Castelló, València i Alacant. Segons les dades de la FSMCV, en l'actualitat compta amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis. En els seus 50 anys d'existència, la federació celebrarà per primera vegada a Vila-real la seua assemblea anual el 2019.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es