Inici

Les Jornades Gastronòmiques de la Taronja donaran a conéixer les propietats d'aquest producte de la terra el cap de setmana amb tallers, concursos i degustacions

dimarts, 6 de novembre de 2018

Presentació de les Jornades Gastronòmiques de la Taronja

Vila-real es prepara per a la celebració de les Jornades Gastronòmiques de la Taronja. Un esdeveniment programat dins de la 14a edició del Mes de la Sostenibilitat que pretén donar a conéixer aquest producte de la terra d'una manera diferent, així com les seues propietats i trucs per a aprofitar-lo i consumir-lo.

El regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, acompanyat per la responsable de l'organització de l'acte, Patricia Artero, i pel cuiner Óscar Recatalá, del restaurant El Miso, ha donat a conéixer tots els detalls de la programació, que arriba carregada d'activitats per a tots els públics. La plaça de la Vila serà escenari els dies 10 i 11, de 10.30 a 14.00 hores, d'aquestes jornades, en les quals no faltaran els show cookings, els tallers infantils de cuina, un concurs de melmelada, degustacions populars, venda de productes citrícoles i ruta de tapes de taronja, entre d'altres. "És una forma de promocionar el producte estrella de la nostra terra, però sempre d'una forma diferenciadora i donant a conéixer curiositats als assistents, tant sobre el producte en si com sobre el seu consum", afirma Sancho.

Aquells que acudisquen a l'esdeveniment seran rebuts els dos dies amb un got de suc de taronja i podran degustar nombrosos productes elaborats amb aquest cítric, de la mà dels participants en l'Escola Taller María de Luna. "Trobarem des de dolços fins a vi de taronja, passant per licors i altres", indica Patricia Artero, qui destaca que "al marge d'aquests productes, posarem a la disposició dels més menuts tallers perquè toquen, oloren i proven aquesta fruita, mentre els adults coneixen quina és la cistella de la compra més saludable amb productes de la nostra terra i aprenen a aprofitar la taronja".

D'altra banda, hi haurà un concurs infantil d'esprémer, un microcircuit gastronòmic de la taronja en els locals El Casino, Bonica, Gades i Taverda i un concurs de melmelada, al qual se sumarà el show cooking d'Óscar Recatalá, que explica que "més enllà dels sucs i de les postres amb taronja hi ha una infinitat de possibilitats en la nostra cuina i és una qüestió que mostrarem en dues propostes senzilles: una en fred i una altra calent". Tonyina i vedella seran els ingredients als quals acompanyarà la taronja, "demostrant que hi ha moltes opcions per a enriquir els nostres plats i aprofitar totes les vitamines i antioxidants d'una manera senzilla", apunta el cuiner. 

Sancho ha convidat tots els veïns a participar i destaca la participació dels locals hostalers implicats, així com de la Fundació Caixa Rural, Real Export, Educachef, Nutribalanç, Sheila Llop Nutrición, Tica Godoy, El Miso, Nelet, Tarongino, Magistratus, Dulce Repostería i l'Escola Taller T'Avalem Maria de Luna. Tots els tallers i activitats són gratuïts i no és necessària inscripció prèvia, excepte en el cas dels dirigits a xiquets el dissabte al matí, per als quals caldrà enviar prèviament un correu electrònic a jornadesdelataronja@gmail.com.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es