Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> Notícies

La Fira Destaca reunirà a Vila-real investigadors i especialistes de primer nivell del 14 al 16 de novembre

tornar Imprimir

dimarts, 6 de novembre de 2018

Relacions institucionals, Sala de premsa, Innovació

La Fira Destaca reunirà a Vila-real investigadors i especialistes de primer nivell del 14 al 16 de novembre

Del 14 al 16 de novembre, el Centre de Congressos, Fires i Trobades acollirà la tercera edició de la primera fira de transferència de coneixement científic i tecnològic de la Comunitat. Destaca, que se celebra de manera biennal, continua amb la seua aposta per la innovació i la millora de la competitivitat, aquesta vegada amb la introducció d'un nou format, les taules de reptes. La fira està organitzada per l'Ajuntament de Vila-real i la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI.

L'objectiu de les taules de reptes és seguir promovent la transferència de coneixement per publicar un informe en el qual s'identifiquen els temes més sensibles i que requereixen més esforç per part dels agents implicats en la innovació al territori. El propòsit d'aquesta dinàmica és trobar solucions a través de les sinergies entre empresaris, investigadors i estudiants.

En cada taula de reptes hi haurà un moderador que s'encarregarà de controlar el temps i els torns de paraula, un secretari, que recollirà les idees i aportacions dels participants, investigadors, empreses i entitats especialistes en la matèria. D'aquesta manera, es generarà un context en el qual cadascú podrà aportar la seua perspectiva pel que fa a la temàtica tractada. També s'obrirà un torn de paraula perquè puguen participar els assistents interessats.

"Materials avançats. Prototips i realitats: de la recerca a l'aplicació industrial"

La conferència introductòria d'aquesta temàtica serà a càrrec de Joaquín Lira, professor emèrit i director del Centre d'Enginyeria de Superfícies de la Universitat Simón Bolívar de Veneçuela i president de Wear Technology. El seu treball actual se centra en els biomaterials, compta amb més de 40 articles publicats en revistes internacionals. El moderador de la taula de reptes serà Teodor Todorov, investigador del Departament de Ciències Físiques de l'IBM Research Center a Yorktown Heights a Nova York. Ha desenvolupat la seua carrera investigant les tecnologies d'energia solar escalable i de baix cost, així com l'exploració de rutes sense buit per a les pel·lícules fotovoltaiques. 

"Agricultura i alimentació. Desafiaments i oportunitats per a la millora de la competitivitat"

Conferencia introductòria a càrrec d'Héctor Molina, impulsor del projecte El3ments, l'objectiu del qual és recuperar espècies vegetals amb millores tecnològiques en benefici del medi ambient i l'entorn. En la taula de reptes participarà Roger Llanes, director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat Valenciana.

"Indústria, energia i economia circular. El camí cap al residu zero i els nous models industrials"

Ángel Caballero, exvicepresident adjunt del CSIC i expert en transferència científica i tecnològica, serà l'encarregat de realitzar la conferència introductòria. Caballero és doctor en Ciències Químiques per la Universitat Complutense de Madrid i ha realitzat més de 50 contractes de R+D+i amb el sector privat que han donat lloc al desenvolupament de know how i patents, algunes d'elles llicenciades. En la taula de reptes participarà Marcel Placidi, investigador de materials avançats per a l'energia a l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC). 

"Salut i esport. L'activitat esportiva com a medicina preventiva"

Conferència introductòria per part de David Rosa, CTO de Global Sports Innovations Center powered by Microsoft i exdirector de l'àmbit d'esport a l'Institut de Biomecànica de València (IBV). Rosa és expert en apps, wearables i big data relacionat amb l'eix temàtic d'esport i salut. Julio Suay, catedràtic de la Universitat Jaume I (UJI) coordinador del grup de recerca de Polímer i Materials Avançats (PIMA), participarà en la taula de reptes de salut i esport.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es