Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

Les entitats musicals preparen la festa de Santa Cecília, que modifica el desenvolupament amb eixida de la imatge des de la plaça de la Vila

tornar Imprimir

dilluns, 12 de novembre de 2018

Tradicions, Sala de premsa

Les entitats musicals preparen la festa de Santa Cecília, que modifica el desenvolupament amb eixida de la imatge des de la plaça de la Vila

L'Ajuntament de Vila-real celebrarà el proper diumenge 18 de novembre la tradicional festivitat en honor a la patrona dels músics, santa Cecília, amb una jornada especial en la qual s'ha implicat diferents entitats musicals de la ciutat, que enguany seran partícips d'una novetat puntual introduïda en el desenvolupament de l'acte. I és que, amb motiu de la Cursa solidària dels Lluïsos, que coincideix en l'espai durant una part de la jornada, la Regidoria de Tradicions, organitzadora de la commemoració, s'ha vist obligada a modificar una part de l'esdeveniment. 

L'edil de l'àrea, Santi Cortells, explica que "Vila-real és una ciutat viva i activa i, tenint en compte que per a la mateixa jornada ja hi ha previstos altres actes -un d'ells especialment coincident en el temps i espai en el qual es desenvolupa aquesta festa-, s'ha hagut de modificar lleument una de les fases de la sessió commemorativa, com és la recollida de la imatge de santa Cecília". D'aquesta manera, com és habitual, a les 8.00 hores començarà la diana pels carrers de la ciutat, a càrrec del Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull i la banda de música de la Unió Musical La Lira. A les 10.30 hores es manté la concentració d'autoritats, associacions i veïns a la plaça de la Vila, però en lloc d'acudir a Els XIII a arreplegar a santa Cecília, "la imatge ja estarà juntament amb nosaltres per a eixir directament en processó fins a la basílica de Sant Pasqual", afirma.

D'aquesta manera s'evita coincidir amb l'eixida dels corredors que participaran en la cita esportiva dels Lluïsos. Una vegada al temple, a les 11.00 hores s'oficiarà la santa missa en honor a la patrona dels músics, amb la intervenció de la Coral Sant Jaume i l'Orquestra Supramúsica, sota la direcció d'Alfredo Sanz. En acabar, el Grup de Danses El Raval oferirà uns balls i, a continuació, començarà la processó cap a Els XIII, on es deixarà la imatge de santa Cecília i se servirà un vi d'honor.

"A excepció de la recollida de la imatge, que enguany no es fa, la resta de la jornada es manté igual que en anys anteriors", apunta Cortells, qui assenyala que el recorregut de la processó serà pel c/ Major fins a la basílica, en la processó d'anada, i des de Sant Pasqual i el c/ Major, fins a la Sang, pl. Mossén Ballester i Els XIII en la tornada. "Aquest xicotet canvi no desvirtuarà ni alterarà en absolut l'essència d'aquesta festa, que forma part de les nostres arrels i que compta amb una programació pròpia que sempre se celebra el diumenge anterior a la data oficial, que és el dijous 22", assenyala l'edil de Tradicions, qui recorda que "els músics són molt importants per a la nostra ciutat i per això volem seguir amb una tradició tan arrelada que, a més, es commemora en moltes altres cultures, recordant la màrtir que en el segle III va ser obligada a renegar de la seua fe i va morir cantant, així es va convertir en la patrona dels músics".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es