Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local de Vila-real inicia una nova campanya especial de vigilància i prevenció de furts de taronges

diumenge, 18 de novembre de 2018

Els agents del Grup Rural de la Policia Local de Vila-real i agents del 092 duran a terme del 19 de novembre al 2 de desembre una campanya especial de prevenció de furts en el camp, que incidirà tant en el furt de taronges com referent a la sostracció de calaixos.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, explica que en aquesta campanya "se sol·licitarà el document d'acompanyament i traçabilitat agrícola (DATA), que serveix per a evitar, en la mesura dels possibles, situacions d'aprofitament il·lícites que puguen tenir el seu origen en accions delictives de furt o robatori de productes". D'aquesta manera, es facilita als policies un control sobre la procedència dels productes agrícoles, ja que ha d'acompanyar els productes agraris a la seua primera destinació de comercialització, acreditant la procedència en destinació i durant el trasllat. 

"És molt important que tots els transportistes porten el document a mà, ja que li'l poden requerir", afirma Gómez, al mateix temps que destaca que la campanya constarà de dues fases: una dinàmica i una altra estàtica. En la primera es revisarà i controlarà les quadrilles de recollida de taronja a les diferents partides del municipi, obtenint informació de l'empresa recol·lectora, així com de la contractista, ubicació i propietari del camp recol·lectat i la varietat arreplegada. Tot això comprovat in situ, en els horts on es recol·lecta el fruit, a través del cap de la quadrilla, que haurà de portar el document expedit pel comerç per al qual treballen, titular de l'hort i informació diversa.

D'altra banda, la fase estàtica constarà de controls de trànsit, conjuntament amb patrulles del 092, per a comprovar sobre el terreny que no existeix irregularitat en la mercaderia, se sol·licitaran tots els documents pertinents d'aquesta i també documentació del vehicle. Aquests dispositius especials es desplegaran sobretot en les zones d'accés als horts, incidint en els controls a vehicles en punts estratègics de les partides, on hi ha desplaçament de vehicles que transporten taronges des dels camps de cultiu fins als magatzems, amb l'objectiu de comprovar que el producte transportat té un origen i una destinació lícits. 

La Policia Local sol·licita la col·laboració de totes les persones implicades en el correcte desenvolupament de la campanya i demana als ciutadans que, davant qualsevol sospita que s'està cometent un delicte en els camps de cítrics, es posen en contacte amb la Policia Local per a evitar els fets delictius, telefonant al 092 o al 964 547 010.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es