Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

La Generalitat licita les obres de la ronda Sud-oest de Vila-real, amb una inversió de més de 9,5 milions d'euros

dimarts, 20 de novembre de 2018

Anunci de licitació de la ronda Sud-oest_1

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha signat hui la resolució per la qual es licita el projecte de la ronda Sud-oest de Vila-real. La rúbrica materialitza el compromís adquirit per la Generalitat amb l'Ajuntament i la ciutat de fer realitat un projecte que va començar a gestar-se fa més de vint anys per a la circumval·lació urbana i la connexió viària estratègica a la comarca. 

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la consellera Salvador, acompanyats pel director general d'Obres Públiques, Carlos Domingo; el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, i edils de l'equip de govern, han comparegut aquesta vesprada per a donar compte de la licitació, per 9,5 milions d'euros, de la infraestructura. "És una de les infraestructures més sol·licitades a la nostra ciutat, que per fi veu la llum després de més de vint anys de reivindicacions; un eix viari fonamental per a la millora de la qualitat de vida a Vila-real, que evitarà el trànsit pesat, els sorolls, les molèsties i la inseguretat, però també per a tota la província, com una infraestructura estratègica per a la connexió de tot el triangle del taulellet", recorda l'alcalde. "Durant setze anys de governs del PP a la Generalitat, l'únic pas que van fer va ser col·locar un cartell d'una obra que mai van realitzar, en una mostra més de la política de fum a la qual ens tenien acostumats. Ara, al cap de tan sols tres anys i mig del Consell del Botànic, tenim ja aquesta gran notícia. A Vila-real hi haurà un abans i un després de la ronda Sud-oest", agrega l'alcalde, que ha volgut agrair el treball de la Conselleria per a fer realitat aquest projecte.

En la mateixa línia, s'ha pronunciat també Salvador. "El PP va col·locar un cartell però va ser incapaç de posar en funcionament aquesta infraestructura. Nosaltres venim hui ací amb la resolució signada per a la licitació de l'obra, que s'ha remés ja per a la seua publicació en el Diari Oficial de la Unió Europea", assenyala la consellera, que destaca la importància de l'eix viari per la "potencialitat industrial i econòmica" de Vila-real i el clúster ceràmic. "La ronda serà un eix fonamental per a millorar la competitivitat del municipi i la província, també per a reduir la contaminació acústica i ambiental. Nosaltres no venim a vendre fum sinó realitats; a passar del cartell a la infraestructura", conclou.

Després de la publicació en el DOUE, el projecte, la major inversió prevista a la província en els pressupostos de l'any que ve, iniciarà un període d'exposició pública de 55 dies, anterior a l'adjudicació i l'inici dels treballs d'execució. La ronda constarà de dos carrils, amb un disseny d'alta capacitat per al trànsit pesat, però també integrats en l'entorn, amb arbrat i carril per a ciclistes i vianants.

Galeria multimèdia

Imatges

Anunci de licitació de la ronda Sud-oest
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es