Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Igualtat impulsa la campanya "Trenca el silenci" juntament amb els comerços de Vila-real per a conscienciar sobre el maltractament

dimarts, 20 de novembre de 2018

Presentació de la campanya 'Trenca el silenci'

La Regidoria d'Igualtat de Vila-real llança una nova campanya, en col·laboració amb la Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi), que sota el títol "Trenca el silenci", arribarà als comerços de la ciutat per a conscienciar sobre el maltractament. La regidora de l'àrea, Rosario Royo, acompanyada per l'agent d'Igualtat de la Regidoria, Alejandra Arnau, i la representant d'Ucovi, Lidón Prieto, ha donat a conéixer la iniciativa, que ofereix ajuda per a eixir de la situació. 

"La violència és cosa de tots i tots en som responsables", afirma Royo. "No podem quedar-nos al marge quan veiem o som conscients d'una agressió, física o verbal, i per això hem d'implicar-nos i donar avís per a posar fora de perill a la víctima", indica. D'aquesta manera, la Regidoria d'Igualtat s'ha plantejat implicar la societat civil i, una forma d'acostar-se als veïns i d'oferir més informació perquè actuen és portar la campanya fins als comerços, a través d'un distintiu que lluiran les tendes adherides a Ucovi i aquelles que ho desitgen, que també tindran fullets en els seus mostradors perquè els clients se'ls emporten a casa. 

Trenca el silenci: el major còmplice de la violència de gènere és el títol de la guia d'actuació i recursos per a dones víctimes de violència de gènere, en el qual es troben algunes claus per a identificar què es considera violència i consells per a la víctima. A més, també s'ofereix informació sobre què pot fer en cas de decidir-se a interposar una denúncia, quins són els seus drets si sol·licita una ordre de protecció i llocs als quals acudir per a rebre atenció especialitzada. "És important que sàpien on està la Casa de la Dona i que tinguen a mà telèfons com els del Centre Dona 24 hores, la Policia Local, Policia Nacional, l'Oficina d'Atenció a Víctimes del Delicte o el 016, gratuït i que no apareix a la factura". 

Per la seua banda, Alejandra Arnau assenyala que "el que es pretén és que aquest tema no es quede en l'àmbit privat, i una forma de visibilitzar-lo i arribar a l'espectre públic és col·laborant amb Ucovi, ja que tots anem a comerços i tenim a l'abast aquests fullets, que esperem que servisquen perquè la gent s'anime a fer el pas". En aquest sentit, la representant dels comerciants ha posat de manifest que "des del xicotet comerç ajudarem en tot el que es necessite i farem el repartiment de tot el material entre els més de 100 associats perquè contribuïsquen amb la campanya".

Royo destaca la importància de la col·laboració entre ciutadans i institucions i de comptar amb associacions com Andrea Carballo Claramonte o Creu Roja, que a través del seu projecte Juntes, d'empoderament a dones en situació de vulnerabilitat, "són de gran ajuda per a seguir avançant". A elles se suma el Grup de Dones de Vila-real que, aprofitant que aquest mes se celebra el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, projectarà el curt Será nuestro secreto, del director local Sergi González. Una cita que tindrà lloc el pròxim dia 28 a l'Auditori, a les 19.00 hores, al qual seguirà un col·loqui i lectura del manifest. 

"Entre tots seguirem treballant per sensibilitzar la societat i per aconseguir un espai de convivència més just i igualitari", reivindica Royo. "Volem una ciutat lliure de violència i ho aconseguirem junts", conclou. 

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es