Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Vila-real trasllada a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer el malestar dels agricultors per l'estat dels barrancs

tornar Imprimir

diumenge, 25 de novembre de 2018

Agricultura, Sala de premsa, Medi Ambient

Sancho es reuneix amb la CHX

Vila-real trasllada a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer el malestar dels agricultors per l'estat dels barrancs

El regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, ha traslladat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) el malestar dels agricultors de Vila-real per l'estat dels barrancs. "Fa molt de temps que esperem que s'escolten les nostres demandes, ja que els llits es troben en un estat molt salvatge, plens de canyes i mala herba i necessitem actuar ja", assenyala Sancho, que s'ha reunit amb el president de l'entitat, Manuel Ignacio Alcalde. El regidor recorda que la CHX és la responsable d'aquestes actuacions i "té les competències a l'hora d'atorgar permisos als ajuntaments perquè netegen pel seu compte". 

"Els agricultors tenen por que amb un episodi de pluges se'ls inunden els camps i les seues plantacions desapareguen per l'efecte de les riuades, ja que els llits dels rius estan plens de canyes en estat salvatge que s'arrosseguen amb la força de l'aigua i porten a la mar tot el que troben al seu pas", assenyala Sancho. L'edil reitera que l'objectiu "no és arrancar les canyes, sinó tallar-les d'una manera adequada i donar-los un cert manteniment perquè quan arriben les pluges no es produïsquen episodis perillosos" i assegura que "les tasques de manteniment en els barrancs i el seu entorn són fonamentals".

L'objectiu de l'Ajuntament és aconseguir la col·laboració de l'entitat, màxima responsable del manteniment dels llits. "Hem proposat dues opcions: que netege la CHX amb la freqüència que el nostre terme municipal necessita, o que es preste a signar un acord pel qual ens dona permís perquè puguem fer-ho pel nostre compte", indica Sancho, que espera obtenir en breu una resposta.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es