Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Estrena provincial amb tocs de Goya per a Cineculpable 2018

dilluns, 26 de novembre de 2018

L'Auditori vila-realenc es converteix des d'aquesta nit en territori culpable. Ho serà durant els cinc dies -fins al divendres 30 de novembre- en els quals el Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpable desplegarà la catifa roja per a donar la benvinguda als 31 curtmetratges seleccionats en aquesta edició. La 21a. Els deu primers es projecten aquest dilluns a partir de les 22.00 hores en la primera sessió del certamen, sota el paraigua de la Secció Provincial. Els deu aspiren al Premi Manuel Villarreal, dotat amb 1.500 euros. 

La vetlada inaugural de Cineculpable tindrà tocs de Goya -el curtmetratge 9 pasos, dels realitzadors Marisa Crespo i Moisés Romera està preseleccionat als Premis de l'Acadèmia de Cinema 2019- i baremarà el bon estat de salut del cinema fet ací. Aquest viatge de 86 minuts en format curt per la província recorrerà Vila-real, Cirat, l'Alcora, Onda, Almassora i Castelló, i caminarà sobre gèneres tan dispars com la comèdia, el drama o l'animació. 

En la casella d'eixida, Consuelo Demon Slayer 3 (Juan Vicent i Joaquín Gil), un drama fantàstic amb sis premis i seleccions en festivals a l'esquena. La història gira al voltant de Consuelo, una senyora major molt volguda en el seu poble aliena als perills que l'esperen de camí al banc per a cobrar la pensió. Sobre una altra anciana, María, fila la seua història l'òpera prima de Javier Mondragón, el curt d'animació Semillas. Un poema sobre la vida, el segon de la nit. Li prendrà el relleu Una dona entra en un bar, la comèdia surrealista dirigida per Pablo Pallarés i que compta en el seu elenc amb el castellonenc Joan Manuel Gurillo (La que se avecina). 

El quart serà una altra òpera prima, Didáskale, de Juan Manuel Clausell i rodat entre Castelló, Almassora i Vilafamés. La comèdia d'horror sobre família i infància 9 pasos, de Marisa Crespo i Moisés Romera (guanyadors del Premi Manuel Villarreal en Cineculpable 2014 per Valentina) posarà la guinda a l'equador d'aquesta primera sessió. Preseleccionada als Goya 2019 i amb una desena de reconeixements i candidatures, 9 pasos promet seguir alimentant el palmarés d'aquesta parella de realitzadors, les obres dels quals superen ja els 160 premis i han arribat a més de 800 festivals. 

Replet de rostres coneguts (Rosario Pardo, Cuéntame; o María Pedroviejo, Centro médico) està també Será nuestro secreto, el drama infantil que dirigeix el vila-realenc Sergi González i que acumula sis premis i seleccions en diferents certàmens. 

Les projeccions de la Secció Provincial passaran del drama a la rialla de la mà de 90 primaveras (David Jiménez), una comèdia ambientada en un poble de l'interior de Castelló, on els habitants es disposen a celebrar, fins i tot amb un contratemps, el 90 aniversari de Francisca, una de les veïnes; i de Clown-Cola, la comèdia muda de Marc Gil. Les dues últimes propostes de la Secció Provincial de Cineculpable 2018 les posaran Huídas, de Toni Vida (Onda), i ¡Hostias como panes!, del vila-realenc Álvaro Beltrán, que aborda l'emocionant enfrontament de dos atletes d'altíssim nivell. 

Des d'aquest dimarts 27 i fins al dijous 29 prendran el relleu les tres sessions de la Secció Oficial, amb rostres coneguts com el de Juan Diego Botto en Una noche con Juan Diego Botto o Pedro Casablanc, Goya en El ministerio del tiempo i protagonista del premiat Uno, amb 51 reconeixements i seleccions en festivals.

Galeria multimèdia

Imatges

Programa de curts de la Secció Provincial de Cineculpable 2018
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es