Inici

El Mes Tàrrega ret homenatge al músic vila-realenc més internacional amb l'edició d'un disc de la guitarrista Ana Archilés i l'Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega

dilluns, 26 de novembre de 2018

Presentació dels disc de Tàrrega d'Ana Archilés

Vila-real es troba immersa en el Mes Tàrrega, per al qual s'han programat diferents activitats, com ara l'enregistrament i l'edició d'un disc dedicat al músic més internacional de la ciutat, que prompte serà nomenat Fill Predilecte. El Mes Tàrrega se celebra del 21 de novembre, coincidint amb el naixement del reconegut músic, fins al 15 de desembre, quan se celebra el Dia Mundial de Tàrrega, que coincideix amb la data de la seua mort.

"En breu estarem immersos en la Setmana Tàrrega, que comptarà amb activitats com Coneixes Tàrrega? i La Integral, el tradicional homenatge i marxa cívica, la presentació d'una biografia del guitarrista i un concert a la Comunitat de Regants -un dels pocs llocs on va tocar Tàrrega-, als quals se sumarà la presentació del disc que aquest mateix estiu ha gravat la guitarrista Ana Archilés", explica Pérez. L'Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega, que dissabte passat va oferir el concert Del meu poble, és la impulsora, juntament amb Archilés, del CD, del qual s'han editat 600 exemplars.

El treball porta per títol Tàrrega, de la guitarra al plectre i està format per 23 obres seleccionades per la mateixa Archilés. "Estic molt satisfeta perquè he escollit les cançons que més m'agradaven de l'enorme repertori de l'artista, des de les primeres peces que interpretava quan vaig començar a tocar la guitarra amb 8 o 9 anys, fins a d'altres que requereixen una tècnica molt exigent", indica la guitarrista. Entre les obres escollides es troben algunes de les més cèlebres del compositor vila-realenc, com Recuerdos de la Alhambra o Capricho árabe. "És molt emocionant, a més, que el disc coincidisca amb l'any en què fan Fill Predilecte el nostre autor de referència", agrega.

"És un treball diferent que fins ara mai abans s'havia fet amb la música de Tàrrega", assenyala el representant de l'Orquestra de Pols i Pua Juan Carlos Torres, que destaca la col·laboració de l'Ajuntament. "Ana Archilés és una de les millors intèrprets de Tàrrega; compta amb una sensibilitat especial per a donar vida als temes compostos pel vila-realenc", conclou el regidor de Cultura.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es