Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

D'Iran a Canàries: la Secció Oficial de Cineculpable 2018 alça el vol

dimarts, 27 de novembre de 2018

Secció provincial. Cineculpable 2018_3

És possible viatjar d'Iran a Canàries en 84 minuts? Saltar en aquest breu lapse de temps de la reflexió social al suspens o la riallada? La resposta és sí. I la prova, la primera sessió de projeccions de la Secció Oficial del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real, Cineculpable 2018, que aterra aquesta nit (22.00 hores) a l'Auditori Municipal, després de la projecció, ahir, de les obres de la Secció Provincial.

L'al·licient per la varietat de temàtiques i procedències dels set curtmetratges de la vetlada -del total de 31 que suma el certamen en la 21a edició- es reforça amb l'elenc d'actors coneguts i el palmarés de premis i reconeixements en altres cites cinematogràfiques que sumen les obres: més de mig centenar. Lidera el rànquing de guardons previs (un total de 30) la comèdia dramàtica ambientada en les oficines d'una guardonada agència de publicitat Para ayer, de la directora barcelonina Celia Galán, la pel·lícula Historia del desierto va ser segon premi de la Cinéfoundation del Festival de Cannes i ha estat seleccionada en un certàmens com Sundance o Sitges.

Li segueix el curtmetratge iranià Gray Umbrella, una comèdia dramàtica fantàstica sobre drets humans que segella Mohammad Poustindouz i que acumula 20 premis i seleccions en festivals. Gray Umbrella és el primer dels cinc curtmetratges internacionals que projectarà fins a aquest dijous Cineculpable.

I de tornada a la 'terreta', emergeix La Bomba, l'òpera prima del valencià Manu Pons que trepitja fort (cinc reconeixements) amb una història que protagonitzen Juan, Natanael i Farru, tres adolescents que resideixen en un barri on la desigualtat social i la pobresa formen part del dia a dia. El reconegut actor Juan Diego Botto, amb cinc nominacions als Goya i tres als Premis de la Unió d'Actors, entre elles el doblet per Historias del Kronen i Vete de mi, protagonitza el curtmetratge Una noche con Juan Diego Botto. Una comèdia sobre parelles dirigida per Teresa Bellón i César F. Calvillo que incorpora també en el repartiment a l'actriu Cristina Soria, adobada en el món del curt i protagonista de Cariño, me he follado a Bunbury, projectat en el festival vila-realenc el 2016.

La vetlada descobrirà altres rostres coneguts com el de l'onder Víctor Palmero (La que se avecina, Física o Química) i la valenciana Paula Muñoz (Niños robados, Ángel o Demonio, L'Alqueria Blanca). Tots dos protagonitzen els 15 minuts de suspens que acosta el thriller de ciència-ficció Les 7 Llums, dirigit per Alberto Evangelio Ramos. Completen la graella d'aquesta primera cita amb la Secció Oficial 'culpable' dos drames de temàtica social: El gigante y la sirena, del director de Tenerife Roberto Chinet, i Gusanos de seda, de Carlos Villafaina (Barcelona).

Galeria multimèdia

Imatges

Secció provincial. Cineculpable 2018_6 Secció provincial. Cineculpable 2018_5 Secció provincial. Cineculpable 2018_4

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es