Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Policia Local exporta la mediació a Amèrica amb conferències a Panamà i Colòmbia

dimarts, 27 de novembre de 2018

Vila-real continua exportant la mediació policial com a model d'èxit per a millorar la convivència i prevenir la criminalitat, en aquest cas fora de les nostres fronteres. La inspectora de la Policia Local, Rosa Ana Gallardo, i l'oficial Gregorio Requena han viatjat aquests dies a Panamà i Colòmbia a oferir sengles xarrades amb l'objectiu de millorar els coneixements i formació dels agents d'altres cossos de seguretat i també de tots aquells interessats a conéixer la matèria.

Gallardo ha participat en la I Conferència Ciutadania i Policia: Confluència Necessària, impulsada per la Universitat de Panamà, l'Oficina de Seguretat Integral del Ministeri de Seguretat (Osegi) -a través del Projecte Secopa (Cooperació de Tema de Seguretat amb Panamà, amb les sigles en anglés) i l'Institut Especialitzat de Negociació, Conciliació, Mediació i Arbitratge (ICMAR). A la trobada han assistit funcionaris de diverses institucions del govern i unes 30 unitats de la Policia Nacional del país, amb l'objectiu de millorar la seua formació en l'àmbit de la mediació social i la justícia restaurativa. La inspectora vila-realenca ha impartit dues conferències i un curs de 40 hores a uns 200 cadets que seran pròxims oficials. 

D'altra banda, l'oficial Gregorio Requena ha assistit en representació de la Policia Local de Vila-real al V Congrés Internacional de Ciència de Policia, que s'està celebrant a Bogotà (Colòmbia). Requena ha oferit la ponència "Mediació policial i l'enfortiment dels deures i codis de conducta favorables per a la convivència", dins l'eix temàtic Modalitat Social. Així mateix, la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real ha estat representada per la tècnica Helena Pérez, que ha parlat sobre "Mediació policial, universitat i transformacions socials". 

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, ha felicitat als dos membres de la Policia Local per la seua participació en els dos esdeveniments, que "serveixen per a portar ben lluny el nom de la nostra ciutat i les bones pràctiques que portem anys implantant per a la millora de la convivència de forma pacífica i dialogada".

Galeria multimèdia

Imatges

Congrés de mediació policial a Bogotà Conferència de mediació policia a Panamà
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es