Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Policia Local i Grúas Tomás s'impliquen amb Acudim i faciliten la recuperació del vehicle a les persones amb mobilitat reduïda

dimecres, 28 de novembre de 2018

Conveni de la Policia Local, Acudim i Grúas Tomás_1

La Policia Local de Vila-real acaba de signar un conveni a tres bandes amb l'empresa Grúas Tomás i l'Associació Col·lectiu Unió d'Integració de Persones amb Diversitat Funcional (Acudim) per a donar solució a una problemàtica traslladada per l'entitat en el cas de la retirada de vehicles per la grua. La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez; el comissari de la Policia Local, Domingo Adán; el representant de Grúas Tomás, Alejandro Bellido, i la presidenta d'Acudim, Fina Mora, s'han reunit per a la formalització de l'acord i donar a conéixer els detalls.

El conveni aborda la situació que es produeix quan una persona amb mobilitat reduïda aparca de manera incorrecta i la grua trasllada el seu vehicle al dipòsit. En aquests casos, s'oferiran diverses facilitats per a la seua recuperació. "Qualsevol persona amb diversitat funcional ho té molt més complicat per a accedir a la nau on se situa el servei de grues, per la qual cosa s'han contemplat tres possibilitats diferents per a facilitar a l'usuari que recupere el seu cotxe; aquesta mesura no implica un tracte de favor i, per descomptat, no exonera en cap moment del pagament de la multa", assegura Gómez.

Una de les opcions és que l'empresa es desplace i arreplegue a la persona afectada per a portar-la fins al dipòsit municipal, on realitzarà els tràmits pertinents per a endur-se el seu vehicle. La segona opció és que la mercantil li porte el cotxe a l'usuari fins on es trobe aquest i facilite el pagament de la multa amb un datàfon. A més, també està previst que l'empresa pose a la disposició de l'afectat un taxi, si així ho requereix, que el porte fins a Grúas Tomás per a emplenar els tràmits.

"És una cosa que no s'havia valorat fins que va ocórrer un cas. Cal pensar sempre en les persones que tenen dificultats per a desplaçar-se, ja que queda molt per fer", afirma Gómez, qui agraeix a Acudim la seua contribució per a "millorar el benestar i la qualitat de vida de tots", així com a Grúas Tomás i a la Policia Local. En la mateixa línia, el comissari recorda que "va ser Fina Mora qui va informar sobre el problema que suposa la retirada del vehicle a qualsevol persona amb problemes de mobilitat, per la qual cosa de seguida se li va traslladar a la regidora i a l'empresa encarregada de la grua, que es va mostrar totalment oberta a donar una solució de manera ràpida i efectiva".

"Quan se'ns va donar a conéixer quina era la necessitat, vam veure que era important i, encara que ja havíem actuat de manera similar en una circumstància especial -perquè moralment ens sentim en l'obligació de donar una resposta- ara signem un conveni que suposarà un nou avanç per a la societat en la qual vivim, en la qual hem de revertir qualsevol benefici", conclou el representant de l'empresa.

Galeria multimèdia

Imatges

Conveni de la Policia Local, Acudim i Grúas Tomás
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es