Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Cineculpable 2018 segella amb l'última sessió de la Secció Oficial la immersió en el cinema de gàngsters dels anys 30

dijous, 29 de novembre de 2018

Cineculpable 2018. Secció Oficial

La Secció Oficial de Cineculpable 2018 toca a la seua fi amb un còctel cinematogràfic explosiu en xicotet format que fa l'ullet al cinema negre, el terror psicològic, la comèdia dramàtica de tint social, el cinema mut i la ciència-ficció. Quasi res. L'última sessió del 21é Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real es caracteritza també per un nou salt internacional -amb l'iranià Tanafos i l'argentí Listo el Pollo (Restó)- i per l'ampli palmarés que acumulen les set obres que projectarà aquesta nit a l'Auditori. 

Juntes depassen els 70 guardons i seleccions en les seccions oficials de festivals nacionals i internacionals. Amb elles posa fi a una edició que ha submergit al públic en l'ambient cinèfil dels anys 30 de la mà de la parella de gàngsters més famosa del cel·luloide, Bonnie and Clyde, en els quals s'inspira el cartell 'culpable' creat per l'estudi EdA, amb seu a Vila-real. 

51 d'aquests premis i candidatures corresponen a Uno. Un telèfon mòbil dins d'una bossa hermètica sona enmig de la mar. Així arranca aquest drama sobre drets humans que dirigeix l'alacantí Javier Marco Rico i que protagonitza Pedro Casablanc (Hospital Central, El Ministerio del Tiempo, Motivos personales). Amb ell obrirà aquesta nit la vetlada de comiat de Cineculpable 2018. 

Prenen el relleu en aquest recull de 83 minuts de viatge cinèfil els dos curtmetratges internacionals de la nit. Des d'Argentina aterra Listo el Pollo (Restó), de Carlos Fernando Rossetti. Una comèdia dramàtica que posa al capdavant un home sense escrúpols que en plena crisi econòmica recorre a diferents estratègies -com el robatori de mercaderia- per a sostenir el seu restaurant, fins que la innocència d'un xiquet del carrer que demana almoina comença a entorpir-li els negocis. 

Iraniana és la proposta de Tanafos. El segon curtmetratge d'aquest país d'Orient Mitjà que concursa en aquesta edició, després de Gray Umbrella. Dirigit per Farshid Ayoobinejad, Tanafos ha captivat el públic amb aquesta història que parla de drets humans, de discapacitat, de crisi econòmica, de salut mental, de desallotjaments. Tot arranca en una fàbrica de pedra. Els seus treballadors manquen d'atenció mèdica i han d'amagar-se en una habitació fosca i xicoteta cada mes quan arriba l'agent d'assegurances. 

L'última ruta 'culpable' segueix amb triplet madrileny. La Noria (Carlos Baena), un drama fantàstic d'horror mut i psicològic, narra la història d'un xiquet al qual li agrada dibuixar i muntar sénies de joguet i que topa amb unes criatures estranyes que li canvien la vida. S'uneixen a la graella El Jarrón, de Rubén Tejerina, una comèdia sobre la crisi i la mort que transcorre en un cementeri, l'escenari perfecte on trobar-se personatges peculiars; i Eat your principles, d'Ana García Rico. Rodada al Regne Unit, aquesta història a cavall entre el cinema negre i la comèdia posa el focus en Phil, un vell tristament famós en la urbanització de Maplefields pel seu comportament antisocial i l'estat deplorable de la seua propietat. Un dia, un ànec comença a seguir-lo i li farà veure el món a través d'altres ulls. 

Amb una altra aposta de cinema negre, aquesta vegada amb tints de ciència-ficció, Etiqueta negra, acomiadarà oficialment Cineculpable la Secció Oficial. David Vergés signa aquesta història d'amor i màscares. La que protagonitzen Erik, un cobrador del torn de nit d'una gasolinera solitària, i Álex, una clienta que la freqüenta amb assiduïtat. 

Galeria multimèdia

Imatges

Cineculpable 2018. Secció Oficial_4 Cineculpable 2018. Secció Oficial_3 Cineculpable 2018. Secció Oficial_2

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es