Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

L'alcalde lamenta les traves en el pagament de les ajudes a ONG i demana disculpes a la Coordinadora pels retards

tornar Imprimir

dijous, 29 de novembre de 2018

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa, Ajuntament

L'alcalde lamenta les traves en el pagament de les ajudes a ONG i demana disculpes a la Coordinadora pels retards

En relació al comunicat emés per la Coordinadora Valenciana d'ONGD (CVONGD) en el qual es denuncia el "desistiment de funcions" de l'Ajuntament de Vila-real en matèria de cooperació al desenvolupament i davant la denúncia de l'impagament d'ajudes a les ONG, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha volgut demanar disculpes a l'entitat per tots els perjudicis causats. 

"Mai hem negat que l'Ajuntament té un greu problema en aquest sentit, per la qual cosa s'han produït alguns endarreriments en els pagaments de subvencions", admet Benlloch, que lamenta les "tremendes dificultats" administratives i de personal en els departaments d'Intervenció i Serveis Socials que dificulten cobrir les places necessàries per a gestionar "tot el volum d'ajudes que es tramiten". "L'Ajuntament de Vila-real hem sigut un referent des del primer moment en matèria de cooperació internacional, destinant cada any el 0,7% dels ingressos propis a aquestes subvencions", recorda. "No obstant això, hem passat i seguim passant per moltes dificultats en la gestió dels expedients", puntualitza.

"No es tracta d'un problema econòmic. Els diners estan en el pressupost municipal i no han perillat mai, però cal complir uns requisits de legalitat que la Coordinadora coneix i que ara per ara no hem sigut capaços de superar, com les justificacions, la convocatòria i tota la gestió administrativa que cal fer per a complir amb la llei", argumenta. El consistori treballa en aquests moments per a regularitzar la situació i avançar al màxim en els tràmits. "L'única cosa que puc fer ara mateix és demanar disculpes públiques", lamenta Benlloch. 

Respecte al descontentament manifestat per la Coordinadora per no haver-se reunit amb l'alcalde, Benlloch explica: "Només conéixer la petició d'una reunió vaig preguntar al delegat de Serveis Socials del meu equip i se'm va transmetre que s'estava parlant ja amb la Coordinadora i que no era necessària; fins i tot se'ls va informar que s'estava treballant també a les vesprades i fent hores extra per a buscar una solució al problema", apunta. "Lamente que la Coordinadora haja pogut interpretar que la seua petició no ha sigut atesa o que l'atenció brindada no els haja servit. En cap moment m'he negat a reunir-me amb ningú. Treballe de matí i vesprada i les portes de l'Ajuntament i d'Alcaldia estan obertes", insisteix Benlloch. "Però espere que comprenguen que l'Ajuntament té una estructura organitzativa i que vaig confiar, perquè així se'm va transmetre, que el tema estava explicat i resolt". "Demane disculpes de nou si algú s'ha pogut sentir ofés", remarca l'alcalde.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es