Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

1.200 'culpables' avalen la 21a edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real

dissabte, 1 de desembre de 2018

Gala de Cineculpable 2018_7

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real, Cineculpable 2018, ha tancat aquest divendres la 21a edició amb un balanç de 1.200 espectadors i espectadores en les cinc jornades, que avalen la solidesa de la cita cinematogràfica i corroboren la capacitat del certamen per a construir un públic fidel i intergeneracional. "No hi ha un perfil únic d'espectador i açò evidencia que el món del curtmetratge no entén d'edats, que Cineculpable és un festival inclusiu, obert, l'únic objectiu del qual és fer gaudir del cinema en xicotet format", ha assenyalat la seua coordinadora, Sonia de la Vega. 

La cita assenta també la seua projecció internacional, com mostren els cinc curtmetratges de l'Iran, Turquia, l'Argentina i França que han pogut veure's en aquesta edició. I el mateix palmarés culpable, que anit va coronar l'iranià Tanafos (al costat de Gray Umbrella, el segon referent d'aquest país en la Secció Oficial) com a Millor Curtmetratge de 2018 i Millor Direcció. 

Les simbòliques manilles trofeu del certamen van recaure també en 9 pasos (Premi Manuel Villarreal al Millor Curt Provincial), Víctor Ortega (Millor Interpretació Masculina per Gusanos de seda) i Cristina Soria (Millor Interpretació Femenina per Una noche con Juan Diego Botto), Glitch, Premi del Públic, i Les 7 llums, d'Alberto Evangelio Ramos, com Millor Curtmetratge en Valencià. 

La "qualitat inqüestionable" de les 31 obres seleccionades en aquesta 21a edició són un altre dels aspectes que destaca De la Vega, i que en la seua opinió fan de Cineculpable, i de Vila-real, un referent en el món del curtmetratge. Els 31 curts que han saltat al cartell oficial sumen 200 premis i seleccions en festivals nacionals i internacionals, i al seguici de reconeixements s'uneix la seua varietat, tant en gèneres com en temàtiques. "Hi ha una història per a cada persona, pràcticament", afegeix.

El festival ha rebut enguany 477 obres a concurs de 29 països i quatre continents a través de la plataforma Festhome. El Culpable 2018, l'actor toledà Federico Aguado (Amar en tiempos revueltos, Amar es para siempre, Mar de plástico), ha sigut l'aval de luxe d'un certamen que posa des de hui el comptador a zero per a l'edició de 2019. La número 22. En la qual espera seguir creant planter cinèfil.

Galeria multimèdia

Imatges

Gala de Cineculpable 2018_4 Gala de Cineculpable 2018_5 Gala de Cineculpable 2018_2

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es