Inici

La Fundació Manantial i Noves Tecnologies inicien un programa d'alfabetització digital per a la inclusió sociolaboral de persones amb problemes de salut mental greu

tornar Imprimir

dilluns, 3 de desembre de 2018

Noves tecnologies, Sala de premsa

Curs d'alfabetització digital de la Fundació Manantial

La Fundació Manantial i Noves Tecnologies inicien un programa d'alfabetització digital per a la inclusió sociolaboral de persones amb problemes de salut mental greu

La Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) ha acollit l'inici d'un programa d'alfabetització digital impulsat per la Fundació Manantial, amb la col·laboració de la Regidoria de Noves Tecnologies, per a facilitar la inclusió sociolaboral de persones que pateixen problemes de salut mental greu. La regidora de l'àrea, Mónica Mañas, ha donat la benvinguda als alumnes.

La iniciativa forma part del Programa de rehabilitació i inclusió sociolaboral de persones adultes amb problemes de salut mental greu que impulsa l'entitat, que ha sigut una de les beneficiàries de les ajudes del Fons Social Europeu a la Comunitat Valenciana, en el marc del Programa operatiu 2014-2020, a través de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Concretament, en la línia dels itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social. Les actuacions que s'estan realitzant són l'acolliment i diagnòstic sociolaboral individualitzat; el disseny i desenvolupament de l'itinerari individualitzat, on s'estableixen els objectius, les accions de promoció personal i millora de l'ocupabilitat i els suports necessaris, i en tercer lloc, l'acompanyament. Dins d'aquests tres passos es troba l'acció formativa que acaba de començar a la BUC, centrada en l'alfabetització digital, que compta amb el suport de Noves Tecnologies.

L'objectiu d'aquest programa és desenvolupar competències digitals i d'habilitats tècniques, socials i ètiques relatives a l'ús de les TIC per a localitzar, organitzar, entendre, avaluar i analitzar la informació. El primer pas, indica Mañas, ha sigut "ensenyar a utilitzar l'app de l'Ajuntament i, posteriorment, els usuaris que ja tenen les competències digitals necessàries han exercit com a professors per a la resta en aquesta acció formativa". La regidora anima els alumnes a aprofitar la formació, ja que "els pot ser molt útil com a vehicle de transformació personal i inclusió social, ja que ajuda a la capacitació i l'ocupació, dos pilars bàsics per a l'inici d'un canvi a les seues vides".

Galeria multimèdia

Imatges

Curs d'alfabetització digital de la Fundació Manantial_1 Curs d'alfabetització digital de la Fundació Manantial_2
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es